{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


English: Amerikanci imaju interes za investiranje u BiH

F
17.10.2007. u 14:17
0
0
English: Amerikanci imaju interes za investiranje u BiH
0
English: Amerikanci imaju interes za investiranje u BiH
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković s dopremijerima Vjekoslavom Bevandom i Gavrilom Grahovcem danas je primio u nastupnu posjetu američkog ambasadora u našoj zemlji Charlesa Englisha.
Razgovarano je o Programu rada Vlade FBiH, reformama i saradnji na planu ukupnog ekonomskog razvoja, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Branković je američkog ambasadora upoznao o trenutnom stanju u Federaciji BiH, naglasivši da ova vlada želi ovaj prostor pretvoriti u veliko gradilište, realizirati projekte razvoja i omogućiti ekonomsku stabilnost i brže zapošljavanje.

“Vlada ima jasne poglede na budućnost. Novac od procesa privatizacije uložićemo u kapitalne projekte i pokrenuti ekonomski zamah. Investicije su nam neophodne za realizaciju ambicioznog programa, a da bismi ih privukli već smo izvršili izmjene u politici direktnih poreza i pripremamo ozbiljniju reformu javne uprave.U tome nam je potrebna i podrška međunarodne zajednice”, istakao je federalni premijer.

Američki ambasador pozdravio je ambiciozne planove federalne Vlade i naglasio da u Americi postoji interes za ulaganja u BiH i učešće u procesu privatizacije, ali da su spora administracija i komplikovane procedure smetnja snažnijem američkom investiranju.

Ministar Bevanda je trenutna rješenja Zakona o državnoj službi nazvao kočnicom u procesu reforme javne uprave zbog čega je Vlada pripremila njihovu izmjenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: