{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Emini Smajović dodijeljen zamjenski stan na Grbavici

F
22.12.2010. u 15:17
0
25
Emini Smajović dodijeljen zamjenski stan na Grbavici
0
Emini Smajović dodijeljen zamjenski stan na Grbavici
Rezidencija kardinala Puljića u Sarajevu
Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku kojom se Emini Smajović dodjeljuje stan u vlasništvo u Sarajevu, Grbavička 121, površine 59,24 kvadratna metra, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Odluka je donesena na osnovu prijedloga da se Vlada Federacije BiH uključi u rješavanje spora između Nadbiskupskog ordinarijata Vrhbosanskog i Emine Smajović o korištenju stana u vlasništvu Nadbiskupije vrhbosanske u ulici Kaptol u Sarajevu.

Primopredaju stana će izvršiti Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH.

Upisom prava vlasništva u zemljišnu knjigu kod nadležnog suda, Emini Smajović će prestati stanarsko pravo na stanu u ulici Kaptol, broj 7, površine 85,95 metara kvadratnih.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu prvobitno je donio odluku da kardinal Vinko Puljić bude deložiran iz rezidencije u Sarajevu 17. novembra i da taj prostor bude dodijeljen porodici Fadila Smajovića, a potom je deložacija odgođena.

Zgrada Vrhbosanske nadbiskupije, u kojoj se nalazi kardinalova rezidencija, izgrađena je 1895. godine i uvijek je bila u vlasništvu Katoličke crkve.

Porodica Fadila Smajovića stan u zgradi u vlasništvu Vrhbosanske nadbiskupije dobila je dekretom tadašnjih komunističkih vlasti koje oduzeti prostor nisu nacionalizovale.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: