{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eminefendić: Air Bosna polijeće u maju

N
28.2.2004. u 15:40
0
0
Eminefendić: Air Bosna polijeće u maju
0
Eminefendić: Air Bosna polijeće u maju
U petak je za Oslobođenje vršilac dužnosti direktora avio kompanije Air Bosna Mustafa Eminefendić izjavio kako se aktivnosti na uspostavljanju letova Air Bosne nastavljaju po planu.
Nakon napisa u jednom listu da su međunarodne financijske institucije izrazile sumnje u uspješnost sanacije Air Bosne koju je planirala Vlada FBiH, u petak je za Oslobođenje vršilac dužnosti direktora avio kompanije Air Bosna Mustafa Eminefendić rekao kako se aktivnosti na uspostavljanju letova Air Bosne nastavljaju po planu.

Kako navode u Oslobođenju, u međunarodnim financijskim institucijama su rekli da neće podržati plan sanacije koji je Vlada prihvatila 12. januara, te kako će o svom mišljenju obavijestiti premijera Federacije BiH Ahmeta Hadžipašića.

Poznato je da je Vlada planirala potpisati ugovor o kreditiranju Air Bosne od Hypo Alpe-Adria-Bank i Hypo Leasinga u iznosu od 5 i pol miliona eura s otplatom od deset do dvanaest godina i grace razdobljem od dvije godine, čime bi Vlada FBiH, odnosno Air Bosna nakon isplate postali vlasnici jednog manjeg i jednog većeg aviona za putnički promet.

Eminefendić je rekao kako Vlada zna što treba raditi. «Pročitao sam tekst u kojem se izražavaju sumnje u taj plan, ali nije moje da ih komentarišem. Naš tim u saradnji s Vladom FBiH i dalje nastavlja raditi po predviđenoj proceduri, što treba dovesti do prvih letova već do maja ove godine", rekao je za Oslobođenje vršilac dužnosti direktora avio kompanije Air Bosne Mustafa Eminefendić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: