Predstavnički dom PSBiH
0

Embargo na oružje u ratu isto kao entitetsko glasanje u miru

FENA
Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adem Huskić i Remzija Kadrić uputili su danas saopćenje u kojem se navodi da je jučer javnosti, putem Javnog TV servisa, data informacija koju su građani BiH znali još 1992., ali ona nije izrečena javno, putem medija, a odnosi se na razgovor bivšeg predsjednika SAD-a Billa Clintona s historičarom Taylorom Branchom.

Huskić i Kadrić ističu da je sada konačno svakom jasno da je Evropa 1992. žrtvovala BiH, kao normalnu državu i Bošnjake kao autohtoni evropski narod samo za to što su muslimani, na način da je dozvolila agresiju i genocid na međunarodno priznatu državu Republiku BiH, a onemogućila joj legitimnu odbranu uvodeći embargo na nabavku oružja.

"Postavljamo pitanje, zašto nam se ponovo postavljaju zapreke na putu u NATO i EU raznim opstrukcijama i zloupotrebama načina donošenja odluka u parlamentu BiH od nasljednika politike etničkog čišćenja i genocida, poznatog kao 'entitetsko glasanje'", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da ono što je bio embargo na oružje u ratu, sada u miru to predstavlja entitetsko glasanje.

"I opet ga najzdušnije brane evropski zvaničnici, koji slijede politiku Miterana iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Građani BiH su svjesni sadašnjih spletki, ali i činjenice da je istina na našoj strani, a istina i strpljenje su naše najjače oružje", navodi se u saopćenju poslanika Adema Huskića i Remzije Kadrića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.