Elvis Hadžić pušten iz pritvora

S
Sarajevo-x.com
27.12.2008. u 10:35
0
1
Elvis Hadžić pušten iz pritvora
0
Elvis Hadžić pušten iz pritvora
Elvis Hadžić, koji je nakon atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića uhapšen u Velikoj Kladuši, pušten je iz pritvora, saznaje Hina.
U njegovoj je kući tada pronađen sav potreban alat za izradu eksplozivne naprave kakva je raznijela Pukanića i Franjića, pa je bio osumnjičen za dvostruko ubistvo. U hrvatskoj policiji kažu da Hadžića nikad i nisu povezivali s atentatom na Pukanića i Franjića.

Ivo Pukanić ubijen je 23. oktobra 2008. na parkiralištu u dvorištu NCL grupe u Zagrebu. Za ubistvo su osumnjičeni Amir Mafalani, Robert i Luka Matanić. Uhapšeni su i Slobodan Đurović iz Crne Gore i Milenko Kuzmanović koji su Matanićima trebali dati novac i pomoći im u bijegu iz Hrvatske. U bijegu su još Bojan Gudurić i Željko Milovanović koje se također sumnjiči za ubistvo i udruživanje.

Jedan od osumnjičenih u dvorište NCL grupe dovezao je skuter s eksplozivom i parkirao ga blizu Pukanićevog automobila. Zatim su jedan ili više njih čekali Pukanića, a kada su vidjeli da izlazi iz zgrade Nacionala i dolazi do vozila, aktivirali su eksplozivnu napravu.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: