Sud BiH
0

Elviru Husariću određen pritvor

Sarajevo-x.com
Sud Bosne i Hercegovine donio je 9. aprila 2010. godine rješenje u predmetu Nermin Smajlović i drugi, kojim se prema osumnjičenom Elviru Husariću određuje jednomjesečni pritvor.

Elvir Husarić osumnjičen je za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 8. maja 2010.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret. Sud je također odredio pritvor cijeneći da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog.

Pritvor je također određen jer je Sud ocijenio da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu ometao krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, kao i iz razloga jer je utvrdio postojanje naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti već pokušano.