Svi Zoljevi savjetnici
20

Elvir Resić tvrdi da više nije savjetnik premijera KS, u kabinetu ističu da će sutra doći na posao

Piše: I. Č.
Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj raspisao je u petak konkurs za prijem dva državna službenika u kabinetu kantonalnog premijera, uprkos tome što je Skupština Kantona Sarajevo naložila Vladi FBiH da obustavi prijem državnih službenika i uprkos tome što je za vrijeme svog kratkog mandata premijer već primio dva savjetnika.

Bivši direktor Televizije Sarajevo (TVSA) Elvir Resić je, kako saznajemo, jedan od dva premijerova savjetnika ranije zaposlena na ugovor o djelu. Resić je podnio ostavku na poziciju direktora TVSA prije nego što je Zolj imenovan za premijera KS, a na Facebooku je tada objavio da je ostavku dao kako bi bio izabran novi premijer Kantona Sarajevo.

"Naime, iz SBB-a su, da bi njihovi zastupnici danas glasali za novog premijera KS, između ostalog, zahtijevali moju ostavku. To je, kako kažu, bio ultimatum. Pristao sam podnijeti ostavku, smatrajući da je itekako važno da Kanton Sarajevo dobije premijera koji će ozbiljno i predano raditi svoj posao", napisao je 4. aprila Resić.

Nije trebalo dugo da mu se novoimenovani premijer Adem Zolj oduži tako što će ga, na osnovu ugovora o djelu, postaviti za svog savjetnika u kabinetu. Iako će Elvir Resić, tvrde u kabinetu premijera Adema Zolja, doći sutra ujutro na posao, u izjavi za Klix.ba bivši direktor TVSA tvrdi da više nije zaposlenik u Vladi Kantona Sarajevo.

"Ja sam imenovan za direktora JP Poljoprivredno dobro Butmir. Ušao sam u mandat. Nadzorni odbor me imenovao po konkursu i već mjesec radim tu. Prije toga sam radio vrlo kratko u Vladi KS. To je bilo privremeno, radili smo određene projekte. Taj ugovor o djelu je istekao. Nemam više nikakav angažman", kazao nam je Resić.

Premijer Adem Zolj je uprkos svemu nastavio zapošljavanje svojih savjetnika pa je u petak raspisao konkurs za prijem još dva državna službenika u kabinetu kantonalnog premijera. Sporno je pri tome što je Skupština Kantona Sarajevo ranije naložila Vladi FBiH da obustavi prijem državnih službenika.