{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elvir Čizmić prorektor finansija, a Rijana Jusufbegović student-prorektor UNSA

Klix.ba
25.4.2018. u 16:40
278
6
Elvir Čizmić prorektor finansija, a Rijana Jusufbegović student-prorektor UNSA
278
Elvir Čizmić prorektor finansija, a Rijana Jusufbegović student-prorektor UNSA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Senat Univerziteta u Sarajevu je na svojoj 18. redovnoj sjednici održanoj 25. aprila 2018. godine izabrao prof. dr. Elvira Čizmića na dužnost prorektora za finansije i Rijanu Jusufbegović za studenta-prorektora Univerziteta u Sarajevu.
Senat Univerziteta u Sarajevu donio je Odluku o razrješenju prof. dr. Željka Šaina s dužnosti prorektora za finansije Univerziteta u Sarajevu na osnovu podnesene ostavke zbog ličnih razloga.

Na prijedlog rektora Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifata Škrijelja, Senat Univerziteta u Sarajevu je donio Odluku o izboru prof. dr. Elvira Čizmića, redovnog profesora Ekonomskog fakulteta, za prorektora za finansije Univerziteta u Sarajevu. Mandat prorektora za finansije Univerziteta u Sarajevu prati mandat rektora Univerziteta u Sarajevu i počinje 1. maja 2018. godine i traje do 30. septembra 2020. godine.

Na istoj sjednici Senat je donio Odluku o razrješenju Mirze Ibrahimovića, studenta trećeg ciklusa studija na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, s funkcije studenta-prorektora Univerziteta u Sarajevu, zbog isteka mandatnog perioda.

Senat Univerziteta u Sarajevu je, na prijedlog Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, donio Odluku o imenovanju Rijane Jusufbegović, studentice drugog ciklusa studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, za studenta-prorektora Univerziteta u Sarajevu. Mandat studenta-prorektora traje jednu godinu, s mogućnošću još jednog uzastopnog izbora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: