Elmir Čičkušić više nije direktor UKC Tuzla

Piše: D. Brkić/Klix.ba
19.11.2012. u 15:54
0
3
Elmir Čičkušić više nije direktor UKC Tuzla
0
Elmir Čičkušić više  nije direktor UKC Tuzla Elmir Čičkušić
Elmir Čičkušić, svojevremeno kadar Stranke za BiH, smijenjen je sa funkcije generalnog direktora UKC Tuzla. Čičkušić je na mjestu direktora naslijedio tragično preminulog Nedreta Mujkanovića, a nakon prošlih izbora, kada je formirana koalicija SDP-SDA, usvojen je zaključak da Čičkušić povjereni mandat treba odraditi do kraja.
Međutim, kako je formirana nova parlamentarna većina SDP, SBB i Narodna stranka Radom za boljitak, a potom promijenjen sastav Upravnog odbora, jasno je bilo kako će Čičkušić biti razriješen dužnosti. Učinjeno je to na današnjoj sjednici Vlade TK, a nije poznato ko će ga naslijediti.

Smijenjen je i direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja Ibro Đozić. Doduše, on je iz moralnih razloga podnio ostavku nakon što je otkrivena stravična priča o tome kako su dva maloljetnika, također štićenici doma, više mjeseci zlostavljali devetogodišnju djevojčicu,. Zlostavljanje je počelo prije dvije godine, a frapirajući podatak je da su Đozić i još nekoliko uposlenika znali za brutalna silovanja djevojčice, ali da su o tome šutjeli. Zbog toga se provodi istraga protiv još nekoliko uposlenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja, a postoji mogućnost da će biti i krivično gonjeni. Vlada TK je za vršioca dužnosti direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja imenovala Mirelu Memić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: