Smjene direktora u TK
0

Elmir Čičkušić više nije direktor UKC Tuzla

Piše: D. Brkić
Elmir Čičkušić
Elmir Čičkušić
Elmir Čičkušić, svojevremeno kadar Stranke za BiH, smijenjen je sa funkcije generalnog direktora UKC Tuzla. Čičkušić je na mjestu direktora naslijedio tragično preminulog Nedreta Mujkanovića, a nakon prošlih izbora, kada je formirana koalicija SDP-SDA, usvojen je zaključak da Čičkušić povjereni mandat treba odraditi do kraja.

Međutim, kako je formirana nova parlamentarna većina SDP, SBB i Narodna stranka Radom za boljitak, a potom promijenjen sastav Upravnog odbora, jasno je bilo kako će Čičkušić biti razriješen dužnosti. Učinjeno je to na današnjoj sjednici Vlade TK, a nije poznato ko će ga naslijediti.

Smijenjen je i direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja Ibro Đozić. Doduše, on je iz moralnih razloga podnio ostavku nakon što je otkrivena stravična priča o tome kako su dva maloljetnika, također štićenici doma, više mjeseci zlostavljali devetogodišnju djevojčicu,. Zlostavljanje je počelo prije dvije godine, a frapirajući podatak je da su Đozić i još nekoliko uposlenika znali za brutalna silovanja djevojčice, ali da su o tome šutjeli. Zbog toga se provodi istraga protiv još nekoliko uposlenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja, a postoji mogućnost da će biti i krivično gonjeni. Vlada TK je za vršioca dužnosti direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja imenovala Mirelu Memić.