{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elhami Hoti osuđen na tri godine zatvora zbog krijumčarenja migranata

F
19.6.2018. u 12:03
10
10
Elhami Hoti osuđen na tri godine zatvora zbog krijumčarenja migranata
10
Elhami Hoti osuđen na tri godine zatvora zbog krijumčarenja migranata
Foto: F. K./Klix.ba
Sud Bosne i Hercegovine je razmatrao i prihvatio sporazum o priznanju krivnje, te izrekao presudu kojom je optuženi Elhami Hoti oglašen krivim za krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje ljudi i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na osnovu člana 56. KZ BiH, u izrečenu kaznu zatvora će se uračunati vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru.

Sud je optuženom kao sporednu kaznu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 5.500,00 KM, koju je optuženi dužan platiti u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude.

Ukoliko optuženi u ostavljenom roku, ne plati navedenu novčanu kaznu, Sud će, u skladu sa članom 47. stav 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, istu zamijeniti kaznom zatvora, tako što će se za svakih započetih 100 (stotinu) KM novčane kazne odrediti jedan dan zatvora, s tim da ne može prekoračiti propisanu kaznu za navedeno djelo.

Od optuženog su oduzeti predmeti, a obavezan je na plaćanje troškova krivičnog postupka, čiji će iznos Sud utvrditi posebnim rješenjem po pribavljanju potrebnih podataka.

Sud je takođe donio rješenje kojim je prema optuženom produžen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže devet mjeseci, odnosno do 18.03.2019. godine, ili do nove odluke Suda, a najduže do isteka trajanja izrečene kazne zatvora, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: