{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elezović: Približiti Kanton Sarajevo Evropskoj uniji

F
24.1.2008. u 16:49
0
0
Elezović: Približiti Kanton Sarajevo Evropskoj uniji
0
Elezović: Približiti Kanton Sarajevo Evropskoj uniji
Predstavništvo Kantona Sarajevo u Briselu, u saradnji s regijama partnerima Friuli Venecijom Giuliom, Koruškom i Istarskom županijom bilo je prije dva dana domaćin tradicionalnog novogodišnjeg prijema održanog u zajedničkim prostorijama Predstavništva.
"Promociju Kantona Sarajevo, koja je prvenstveno usmjerena prema Briselu i regionalnim institucijama Evropske unije, u protekloj godini smatramo uspješnom, s obzirom na to da je Predstavništvo Kantona Sarajevo relativno mlada institucija, koja ima namjeru da jačanjem svojih promotivnih aktivnosti u narednim godinama Kanton Sarajevo približi Evropskoj uniji”, rekao je u svom uvodnom izlaganju predstavnik Ureda Kantona Sarajevo u Briselu Dino Elezović.

Prema njegovim riječima izuzetno je značajno učestvovanje Kantona Sarajevo na "Open Days“ manifestaciji regija i gradova, na kojima pravo učešća uglavnom imaju samo regije zemalja članica Evropske unije i službeni kandidati.

“Na polju bilateralnog djelovanja, putem predstavništva, zaključeni su prvi važni okvirni sporazumi o saradnji, te su u procesu realizacije projekti u vrijednosti od 200.000 eura iz oblasti zaštite okoliša i edukacije kadrova“, istakao je Elezović.

Predstavništvo planira da u ovoj godini putem seminara, edukativnih projekata i studijskih posjeta, obuči domaći kadar, koji će dugoročno biti nosilac regionalnih programa i realizator međunarodnih projekata na području Kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: