{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektronski dnevnik u 10 osnovnih škola u KS

17.1.2017. u 15:41
42
11
Elektronski dnevnik u 10 osnovnih škola u KS
42
Elektronski dnevnik u 10 osnovnih škola u KS
Implementacija pilot projekta "Elektronski dnevnik" u deset osnovnih škola Kantona Sarajevo bila je povod jučerašnjeg sastanka predstavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS sa direktorima tih škola i uposlenicima koji su imenovani za školske sistem-administratore odgovorne u projektu.
Kako je dogovoreno, naredne sedmice počet će edukacija školskih administratora, u saradnji sa implementatorom projekta QSS d.o.o. – Društvo za softversku tehnologiju Sarajevo. Primjena elektronskih dnevnika u školama će početi od narednog polugodišta, najavljeno je.

"Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pokrenulo je niz aktivnosti u cilju unapređenja odgojno-obrazovnog rada u školama. Jedna od njih je i provođenje pilot programa za vođenje odjeljenske knjige u elektronskom obliku čiji je cilj osiguranje bolje transparentnosti i komunikacije na relaciji učenik-nastavnik-roditelji", kazao je resorni ministar Elvir Kazazović.

Kako je istaknuto, uz funkcionalnosti postojeće odjeljenske knjige, softverska aplikacija "Elektronski dnevnik" imat će i dodatne funkcionalnosti koje omogućava upotreba informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: