BiH
208

Eldar Rešidović, najmlađi glumac SFF-a: Veoma sam uzbuđen i sretan

Piše: E. F.
Benicio sa Eldarom (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Benicio sa Eldarom (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Jedanaestogodišnji Eldar Rešidović, najmlađi glumac ovogodišnjeg SFF-a koji se prošetao crvenim tepihom, izazvao je posebne simpatije svojim glamuroznim pojavljivanjem na večerašnjem defileu i to pred premijeru filma "Savršen dan".

Kazao je maleni Eldar da je veoma uzbuđen uoči večerašnjem prikazivanja filma u kojemu je glumio rame uz rame sa oskarovcem Beniciom Del Toreom i Feđom Štukanom.

U filmu čija je radnja fokusirana na priču o dječaku i psu, Eldar se našao sasvim slučajno. Saznao je za audiciju koja je raspisana sa ciljem dodjele te uloge i dok njegova mama nije potpisala pristanak na njegovo učešće u istoj, nije odustao.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Provukao sam se nekako, ne znam ni sam kako i dobio sam ulogu. Večeras sam veoma uzbuđen, adrenalin mi se diže jer je ovo veliko iskustvo i baš sam se trudio da budem najbolji što mogu", kazao je Eldar.

Dodao je da mu je puno pomogao Feđa Štukan sa kojim je prelazio scene dok su se štimale kamere. Kako je kazao zezali su se, smijali i dobro zabavljali.

Međutim, Feđa Štukan odbio je davati izjave za medije i prošetao se crvenim tepihom prije Benicia Del Torea koji je veoma srdačno izdvojio svoje vrijeme za medije.

Benicio je čak i pohvalio našeg malog Eldara kazavši kako je dječak uradio odlično svoj posao.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Cijelo vrijeme smo pokušali da ga uključimo u film i da ga zabavimo i na kraju je on u ulogu koju je imao donio svoju stvarnost. Odlično je to uradio", kazao je Del Toro.

Kada je u pitanju radnja ovog filma čiju režiju potpisuje Leo de Araona, ona ilustrira grupu humanitarnih radnika koja pokušava da ukloni leš iz bunara u zoni oružanog sukoba. Leš je bačen u bunar da zagadi vodu i da se prekine snabdijevanje lokalnog stanovništva vodom. Međutim, okolnosti ovaj jednostavan zadatak pretvaraju u nemoguću misiju.