Danas u Sarajevu
7

Ekspresno završena sjednica Kolegija Doma naroda: Čović, Izetbegović i Špirić tajnoviti

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Završena je sjednica Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj su bili prisutni svi članovi, odnosno predsjedavajući Dragan Čović (HDZ) i njegovi zamjenici Bakir Izetbegović (SDA) i Nikola Špirić (SNSD).

Sjednica je trajala svega nekoliko minuta, a nakon nje nijedan od čelnika rukovodstva Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nije se obratio medijima.

Još uvijek nije poznato kako je uopće izgledala sjednica Kolegija Doma naroda PSBiH s obzirom na to da je SNSD jučer najavio blokadu odlučivanja u svim institucijama BiH.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Kako saznajemo, za sada je sigurno jedino da će sutra biti održana sjednica Doma naroda PSBiH koju je ranije zakazao Dragan Čović.

SNSD i opozicione stranke iz entiteta RS jučer su donijelei odluku da ne učestvuju u odlučivanju u institucijama BiH, a sve kako bi prisilile SDA i HDZ BiH da usvoje zakon o Ustavnom sudu BiH kojim će se ukinuti strane sudije u najvišoj sudskoj instanci države BiH.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Detaljnije informacije o toku sjednice Kolegija Doma naroda PSBiH bit će dostavljene javnosti u saopćenju Parlamentarne skupštine BiH.