BiH
0

Eksplozija u trafostanici, Trebinje ostalo bez vode i struje

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Eksplozija koja se dogodila u strujnoj ćeliji u trafostanici Trebinje jedan u naselju Vinogradi prouzrokovala je u jutarnjim satima nestanak električne energije i vode u gradu, ali povrijeđenih nije bilo.

S obzirom da je do eksplozije došlo u ćeliji Ljubomir-Lastva, koja strujom napaja izvorište Vrelo oko, došlo je i do nestanka vode.

Ekspolzija se dogodila jutros oko 8.30 sati, a prema prvim informacijama, uzrok je prekid strujnog kabla na području grada koji je prouzrokovao katki spoj i požar u strujnoj ćeliji.

Prema riječima Vese Kulaša, rukovodioca službe za održavanje trafostanica u trebinjskoj terenskoj jedinici "Elektroprenosa" BiH, od udara su stradali prekidač i provodni transformatori na sabirnici zbog čga je došlo do ispada transformatora.

On kaže da će u toku dana ćelije biti očišćene, a izolatori i prekidač zamijenjeni.

Radnici "Elektroprenosa" i "Elektrohercegovine" uspostavili su alternativno snabdijevanje grada električnom energijom, svih potrošača osim Industrije alata.

Eksplozija koja se prije mjesec dana dogodila  u trafostanici Volujac u Trebinju prouzrokovala je štetu od oko milion KM.