Ivan Šarac
0

'Eksplozija je posljedica mog rada u policiji'

SRNA
Bivši komandir Policijske stanice Pale Ivan Šarac, pod čiji je automobil jutros u 4.30 sati na Palama bačena eksplozivna naprava, rekao je Srni da je razlog ove eksplozije njegov dosadašnji rad u policiji.

"Ovo je posljedica moje bivše službe u MUP-u", rekao je Šarac, ne želeći da daje više informacija radi istrage.

On je naglasio da ne želi da remeti istragu, jer zna kako je to, pošto je radio u policiji.

Šarac je potvrdio da je postojao konflikt između njega i Miroslava Škobe, koji je odranije poznat policiji, a bio je osumnjičen i za ubistvo bračnog para Todorović 2. jula 2003. godine na Palama.

Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo saopšteno je da je u ranim jutarnjim satima u službene prostorije Centra priveden određen broj lica za koja se sumnja da su učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela.

U toku je preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi identifikacije i pronalaska počinioca.

Srna nezvanično saznaje da je priveden otac Miroslava Škobe, Jovan Škobo, koji je ranije radio u policiji.

U garažnom prostoru stambene zgrade u Ulici Stjepana Lučića na Palama jutros je oko 4.30 sati aktivirana za sada nepoznata eksplozivna naprava, od čijeg je dejstva zapaljeno vozilo marke "golf 5".

Po ovlašćenju dežurnog tužioca, radnici kriminalističke policije vrše uviđaj, uz prisustvo stalnog sudskog vještaka za zaštitu od požara i eksplozija.

Ivan Šarac se sada bavi obukom vozača za polaganje vozačkih ispita, a i 24. aprila 2004. godine je pod njegovo vozilo postavljena eksplozivna naprava.

Građani Pala potvrdili su Srni da je protekle sedmice u centru grada došlo do sukoba između Ivana Šarca i Miroslava Škobe, koji je Šarcu prijetio pištoljem.