|

Eksperti Vlade RS: Prijedlog dopuna na odluku Miroslava Lajčaka

Eksperti Vlade RS: Prijedlog dopuna na odluku Miroslava Lajčaka
0
F
FENA
8.11.2007. u 11:30
0
komentara
0

dijeljenja
Eksperti Vlade RS: Prijedlog dopuna na odluku Miroslava Lajčaka Foto: AP
Ekspertska grupa Vlade Republike Srpske, na čelu s ministrom pravde Džerardom Selmanom, danas je Uredu OHR-a uputila pismeni prijedlog dopuna Odluke o donošenju zakona o izmjenama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Selman je dodao da je stav Republike Srpske ostao isti kao i ranije, ali da postoji osnov za postizanje dogovora u vezi s odluka visokog predstavnika.
Vladina ekspertska grupa predložila je da se sutra, 9. novembra, održi zajednički sastanak u zgradi Vlade Republike Srpske ili u Uredu OHR-a u Banjoj Luci.

Podsjećamo, ministar pravde RS-a izjavio je, 5.novembra, nakon trećeg sastanka pravnih eksperata Vlade RS-a i OHR-a da ima osnova da se postigne dogovor u vezi sa dopunom posljednjih odluka visokog predstavnika u BiH.

Selman se nada će tekstovi tih dopuna biti usaglašeni i da će se najkasnije u petak doći do zvaničnog stava da li će se ići u dopune odluke kojom je nametnut Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH.

Selman je dodao da je pozicija RS-a ostala ista i traži se određena zaštita konstitutivnih naroda i entiteta, kao i da se obrazlože određena pitanja oko kvoruma i o zamjeniku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.