{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eksperti Maršal centra održali predavanje za službenike u institucijama BiH

F
14.9.2007. u 16:10
0
1
Eksperti Maršal centra održali predavanje za službenike u institucijama BiH
0
Eksperti Maršal centra održali predavanje za službenike u institucijama BiH
Regionalni edukacijski tim Maršal centra, koju su sačinjavali prof. John Kriendler, dr. Dragan Lozančić i Fritz Rademacher, održali su danas u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu seminar za službenike u institucijama BiH koji će biti angažovani na izradi IPAP (Individualni partnerski akcijski plan) dokumenta.
Cilj seminara bio je da se sudionici informiraju o osnovim načelima izrade IPAP dokumenta, njegovom sadržaju, problematikom vezanom za međuagencijsku suradnju, te da prezentira iskustva drugih država stečena u procesu pristupanja evroatlantskim integracijama.

Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić podsjetio je na početku seminara da u NATO programu PfP nisu primljene samo Oružane snage BiH i Ministarstvo odbrane, nego država u cjelini.

On je naglasio važnost i neophodnost koordinacije svih segmenata društva i u tom kontekstu IPAP podrazumijeva instrument koji treba da unaprijedi i pospješi tu koordinaciju.

Zahvaljujući za prisustvu ostalih državnih ministarstava, agencija i organa, ministar Cikotić je najavio održavanje radionice u drugoj polovini oktobra, na kojoj bi bio izrađen draft dokumenta IPAP - BiH.

Seminar je organiziralo Ministarstvo odbrane BiH u suradnji s Maršal centrom, Ambasadom SAD-a u BiH (Odjel za saradnju u oblasti odbrane ODC), MPRI i NATO štabom u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: