BiH
2.6k

Ekskluzivno: Nele Karajlić prvi put nakon rata u Sarajevu!

Piše: M. N.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nenad Janković, poznatiji kao dr. Nele Karajlić, prvi put otkako je pred rat napustio rodni grad, viđen je večeras u konobi Luka u centru Sarajeva.

Iako se njegov dolazak u Sarajevo nije očekivao, komičar, jedan od kreatora Top liste nadrealista i bivši član grupe Zabranjeno pušenje, nakon što je jučer promovirao knjigu "Fajront u Sarajevu" na Jahorini, večeras se s društvom družio u ovom ugostiteljskom objektu.

Vrata konobe su bila zaključana, a pretpostavlja se da je bilo riječ o privatnoj zabavi kojoj je Karajlić prisustvao. Oko pola sata prostor u blizini konobe osiguravala je policija kako bi spriječila eventualne incidente.

Podsjetimo, početkom ove sedmice na Facebooku je osvanula i lažna informacija kako Karajlić treba promovirati svoju autobiografsku knjigu u Sarajevu, no promocija je održana na Jahorini u hotelu "Bistrica".

Vijest da bi se Karajlić mogao pojaviti u Sarajevu mnogi su dočekali s negodovanjem zbog njegovih izjava tokom i nakon rata u BiH koje je davao u Srbiji u koju je preselio 1992. godine.

"Žao mi je samo što je 1990. godine propao moj i projekat moje nadrealističke 'raje' da spriječimo rat u BiH", kazao je Karajlić tokom promocije knjige.

Karajlić je vjerovatno došao posjetiti svoje prijatelje koji žive u Sarajevu, a s kojima je ostao u kontaktu.