Nosilac liste za OV Bugojno
0

Ekrem Šečić: Nismo od onih koji obećavaju sve, a ne urade ništa

FENA
Bugojno
Bugojno
Bosanskohercegovačka stranka-Sefer Halilović kandidirala je 15 kandidata za Općinsko vijeće Bugojna a nosilac liste je Ekrem Šečić, koji je dobar dio svog radnog vijeka proveo u bivšem poslovnom gigantu „Slavko Rodić“.

Stoga i ne čudi, kaže, što se i kao političar zalaže za oživljavanje privrede i poboljšanje stanja u kojem je 90 posto građana Bugojna na rubu gladi.

"Mi nismo stranka koja biračima svašta obećava, a ništa ne ispunjava. Nismo od onih koji cijelu kampanju baziraju na rečenici: „Nek je meni dobro, a za druge me nije briga“! Ono što mi želimo je da omogućimo svim ljudima u Bugojnu da imaju radna mjesta, da se školuju i zapošljavaju", rekao je Šečić.

On ističe da u novom sazivu OV-ća BPS-Sefer Halilović očekuje tri mandata te da će osnovna zadaća budućih vijećnika biti da poboljšaju katastrofalno stanje u gradu, a to je, tvrdi, moguće uraditi jedino stvaranjem uvjeta za dolazak stranih investicija.

"Cilj nam je da riješimo nagomilane probleme, beznadežnost, i nezaposlenost i da spriječimo masovni odlazak mladića i djevojaka iz Bugojna. BPS na prvom mjestu u svojoj izbornoj platformi ističe zapošljavanje. Sigurni smo da možemo napraviti pomak na tom planu, jer, uz tradiciju i historiju, Bugojno ima brojne resurse za oživljavanje privrede. Ima neiskorištene poslovne objekte za metaloprerađivačku industriju, prirodne potencijale, odlične uvjete za razvoj poljoprivrede", naglasio je Šečić.

Uz poziv biračima da obavezno izađu na lokalne izbore i glasaju za kadrove BPS-a kazao je da će ova stranka, za razliku od drugih koje su za predizbornu kampanju izdvojile hiljade maraka, u tu namjenu utrošiti samo 650 KM, iako joj je na raspolaganju 5.500 KM.

"Smatrali smo da postoji puno bolji način da utrošimo ta sredstva i odlučili da s dobijenim novcem pomognemo školovanje mladih i perspektivnih ljudi i socijalno-ugroženih učenika. A ovo je, sigurno, korisnije od plakata koje je ružno i tužno posmatrati na mnogim mjestima u Bugojnu", kazao je nosilac liste OO BPS-Sefer Halilović za Općinsko vijeće Bugojno.