{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekonomski fakultet u Sarajevu primjer najvećeg uspjeha u BiH

F
4.5.2011. u 12:49
0
31
Ekonomski fakultet u Sarajevu primjer najvećeg uspjeha u BiH
0
Ekonomski fakultet u Sarajevu primjer najvećeg uspjeha u BiH
Ekonomski fakultet u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
Austrijska državna agencija za osiguranje kvalitete (AQA) zvanično je izvršila akreditaciju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te sticanjem međunarodne akreditacije za osiguranje kvalitete ova visokoškolska ustanova predstavlja primjer najvećeg uspjeha u BiH.
Ovo priznanje znači da će institucija EFSA i diplome fakulteta biti prepoznate u evropskom prostoru obrazovanja.

Studenti će sada međunarodno prepoznate i priznate diplome sticati i na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, koje će ih učiniti jednakim i ravnopravnim s najboljim studentima širom svijeta.

AQA je detaljno u prethodne tri godine analizirao oblasti studijskih programa i daljnje edukacije na EFSA te su neki od najpriznatijih eksperata iz Evrope dali preporuku da se EFSA akreditira na maksimalan period od šest godina.

Svoju izvrsnost fakultet je pokazao u dva najvažnija procesa - načinu kreiranja, izvedbe i upravljanja nastavnim planovima i programima za sva tri ciklusa studija i IS/IT podršci nastavnom procesu i organizaciji studija.

Sticanjem ove prestižne akreditacije, EFSA je najpozitivniji primjer u BiH da je moguće ići evropskim putem i da kroz postizanje visoke kvalitete u svim aspektima poslovanja možemo i u našoj državi osigurati vrhunske evropske standarde, saopćeno je iz Ekonomskog fakulteta Sarajevo.

Dodaje se da će ova akreditacija doprinijeti odlukama velikog broja studenata da ostanu u BiH zato što im se i sada nude međunarodno priznate diplome.

Austrijska agencija za osiguranje kvalitete je nezavisna institucija koja pruža usluge osiguranja kvalitete, evaluacije i certifikacije za cijeli sektor visokog obrazovanja.

AQA je članica Evropskog udruženja za osiguranje kvalitete visokog obrazovanja (ENQA) i jedna je od prvih evropskih agencija koja se podvrgnula eksternoj evaluaciji koju je koordiniralo ENQA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: