{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekonomski fakultet u Sarajevu primjer najvećeg uspjeha u BiH

F
4.5.2011. u 12:49
0
31
Ekonomski fakultet u Sarajevu primjer najvećeg uspjeha u BiH
0
Ekonomski fakultet u Sarajevu primjer najvećeg uspjeha u BiH
Ekonomski fakultet u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
Austrijska državna agencija za osiguranje kvalitete (AQA) zvanično je izvršila akreditaciju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te sticanjem međunarodne akreditacije za osiguranje kvalitete ova visokoškolska ustanova predstavlja primjer najvećeg uspjeha u BiH.
Ovo priznanje znači da će institucija EFSA i diplome fakulteta biti prepoznate u evropskom prostoru obrazovanja.

Studenti će sada međunarodno prepoznate i priznate diplome sticati i na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, koje će ih učiniti jednakim i ravnopravnim s najboljim studentima širom svijeta.

AQA je detaljno u prethodne tri godine analizirao oblasti studijskih programa i daljnje edukacije na EFSA te su neki od najpriznatijih eksperata iz Evrope dali preporuku da se EFSA akreditira na maksimalan period od šest godina.

Svoju izvrsnost fakultet je pokazao u dva najvažnija procesa - načinu kreiranja, izvedbe i upravljanja nastavnim planovima i programima za sva tri ciklusa studija i IS/IT podršci nastavnom procesu i organizaciji studija.

Sticanjem ove prestižne akreditacije, EFSA je najpozitivniji primjer u BiH da je moguće ići evropskim putem i da kroz postizanje visoke kvalitete u svim aspektima poslovanja možemo i u našoj državi osigurati vrhunske evropske standarde, saopćeno je iz Ekonomskog fakulteta Sarajevo.

Dodaje se da će ova akreditacija doprinijeti odlukama velikog broja studenata da ostanu u BiH zato što im se i sada nude međunarodno priznate diplome.

Austrijska agencija za osiguranje kvalitete je nezavisna institucija koja pruža usluge osiguranja kvalitete, evaluacije i certifikacije za cijeli sektor visokog obrazovanja.

AQA je članica Evropskog udruženja za osiguranje kvalitete visokog obrazovanja (ENQA) i jedna je od prvih evropskih agencija koja se podvrgnula eksternoj evaluaciji koju je koordiniralo ENQA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: