{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekonomski fakultet u Sarajevu natječe se za EQUIS akreditaciju

F
23.3.2007. u 11:38
0
0
Ekonomski fakultet u Sarajevu natječe se za EQUIS akreditaciju
0
Ekonomski fakultet u Sarajevu natječe se za EQUIS akreditaciju
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu natjecat će se za prestižnu EQUIS akreditaciju, koja bi ovaj fakultet svrstala u svjetski obrazovni vrh.
U cilju uspostave svjetskih standarda kvaliteta nastave i nastavnog osoblja, koji će osigurati akreditaciju i međunarodnu priznatost diploma, Ekonomski fakultet najavljuje uskoro gostovanje prof. Erica Cornuela, generalnog direktora organizacije European Foundation for Management Development – EFMD (organizacije koja dodjeljuje EQUIS akreditaciju) te prof. Maksa Tajnikara, dekana Ekonomskog fakulteta u Ljubljani (fakultet koji je jedini u našem regionu dobio EQUIS akreditaciju).

Prenijet će iskustva i smjernice koje će omogućiti Fakultetu da prođe kroz proces akreditacije i tako se svrsta među vodeće škole u Evropi.

The European Quality Improvement System - EQUIS je vodeći međunarodni sistem za procjenu kvaliteta, unapređenje i akreditaciju ekonomskih fakulteta. On ne ocjenjuje samo programe diploma već i sve aktivnosti i odjele institucije, uključujući istraživanje, odjele za e-učenje, obrazovanje izvršnih menadžera i odnose s okruženjem.

Svega 105 fakulteta širom svijeta danas posjeduje ovu akreditaciju. U svojoj opredijeljenosti, Ekonomski fakultet je angažirao i svjetske stručnjake kao eksterne konsultante. Fakultet procjenjuje da će do dobijanja akreditacije trebati tri do četiri godine i stajat će između milion i dva miliona eura. Ovakav sistem akreditacije zahtijeva balans između visokog akademskog kvaliteta i profesionalne relevantnosti omogućene uz pomoć bliske interakcije s korporativnim okruženjem.

Dobri odnosi s poslovnim okruženjem su zato, istovremeno i zahtjev i osnova dobrog istraživačkog potencijala. EQUIS daje posebnu važnost stvaranju efikasnog okruženja za učenje, s posebnim akcentom na razvijanje menadžerskih i poduzetničkih vještina studenata, te na jačanje njihovog osjećaja odgovornosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: