{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekonomski fakultet u Sarajevu natječe se za EQUIS akreditaciju

F
23.3.2007. u 11:38
0
0
Ekonomski fakultet u Sarajevu natječe se za EQUIS akreditaciju
0
Ekonomski fakultet u Sarajevu natječe se za EQUIS akreditaciju
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu natjecat će se za prestižnu EQUIS akreditaciju, koja bi ovaj fakultet svrstala u svjetski obrazovni vrh.
U cilju uspostave svjetskih standarda kvaliteta nastave i nastavnog osoblja, koji će osigurati akreditaciju i međunarodnu priznatost diploma, Ekonomski fakultet najavljuje uskoro gostovanje prof. Erica Cornuela, generalnog direktora organizacije European Foundation for Management Development – EFMD (organizacije koja dodjeljuje EQUIS akreditaciju) te prof. Maksa Tajnikara, dekana Ekonomskog fakulteta u Ljubljani (fakultet koji je jedini u našem regionu dobio EQUIS akreditaciju).

Prenijet će iskustva i smjernice koje će omogućiti Fakultetu da prođe kroz proces akreditacije i tako se svrsta među vodeće škole u Evropi.

The European Quality Improvement System - EQUIS je vodeći međunarodni sistem za procjenu kvaliteta, unapređenje i akreditaciju ekonomskih fakulteta. On ne ocjenjuje samo programe diploma već i sve aktivnosti i odjele institucije, uključujući istraživanje, odjele za e-učenje, obrazovanje izvršnih menadžera i odnose s okruženjem.

Svega 105 fakulteta širom svijeta danas posjeduje ovu akreditaciju. U svojoj opredijeljenosti, Ekonomski fakultet je angažirao i svjetske stručnjake kao eksterne konsultante. Fakultet procjenjuje da će do dobijanja akreditacije trebati tri do četiri godine i stajat će između milion i dva miliona eura. Ovakav sistem akreditacije zahtijeva balans između visokog akademskog kvaliteta i profesionalne relevantnosti omogućene uz pomoć bliske interakcije s korporativnim okruženjem.

Dobri odnosi s poslovnim okruženjem su zato, istovremeno i zahtjev i osnova dobrog istraživačkog potencijala. EQUIS daje posebnu važnost stvaranju efikasnog okruženja za učenje, s posebnim akcentom na razvijanje menadžerskih i poduzetničkih vještina studenata, te na jačanje njihovog osjećaja odgovornosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: