{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekonomski fakultet u Sarajevu među 57 najboljih u svijetu

F
11.6.2012. u 10:35
0
64
Ekonomski fakultet u Sarajevu među 57 najboljih u svijetu
0
Ekonomski fakultet u Sarajevu među 57 najboljih u svijetu
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) dobio je akreditaciju od najprestižnije svjetske akreditacijske kuće EFMD - European Foundation for Management Development.
Ta EPAS akreditacija (EFMD Programme Accreditation System) potvrđuje izvrsnost programa u okviru svih ciklusa studija.

Od 15.000 ekonomskih fakulteta u svijetu, samo njih 57 posjeduje ovu akreditaciju, među kojima su Oxford University, Boston University, Peking University, Frankfurt School of Finance & Management, Victoria University, Newcastle Business School, Lomonosov Moscow State University, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu...

Nakon višegodišnjeg procesa, ekspertni EFMD tim je obavio posljednji ciklus vrednovanja dodiplomskog programa na engleskom jeziku, smjerovi „Financial Management & Marketing Management“ (FM&MM).

"Nakon pozitivnog izvještaja ovog tima, akreditacijski EFMD odbor je na sjednici 30. maja u Briselu dodijelio našem FM&MM programu EPAS akreditaciju", navodi se u saopćenju iz Odjela za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

EPAS međunarodna akreditacija dodjeljuje se programima iz poslovne ekonomije i menadžmenta koji ispunjavaju uvjete slijedećih kriterija: akademska izvrsnost, povezanost s praksom i međunarodna orijentacija.

Posjedovanje akreditacije nosi višestruke koristi za sam program, studente i nastavnike, ali i za instituciju u cjelini i visoko obrazovanje Bosne i Hercegovine.

Upisom na Ekonomski fakultet u Sarajevu studenti stiču šansu da ovladaju validnim znanjima, kompetencijama i vještinama iz oblasti ekonomije i menadžmenta uz osiguranje visokog nivoa kvaliteta i pune mobilnosti u globalnom obrazovnom prostoru.

Nakon završetka studija na toj prestižnoj visokoobrazovnoj instituciji studenti dobijaju diplome koje su prepoznatljive na globalnom tržištu rada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: