{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekonomski fakultet u Sarajevu među 57 najboljih u svijetu

F
11.6.2012. u 10:35
0
64
Ekonomski fakultet u Sarajevu među 57 najboljih u svijetu
0
Ekonomski fakultet u Sarajevu među 57 najboljih u svijetu
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) dobio je akreditaciju od najprestižnije svjetske akreditacijske kuće EFMD - European Foundation for Management Development.
Ta EPAS akreditacija (EFMD Programme Accreditation System) potvrđuje izvrsnost programa u okviru svih ciklusa studija.

Od 15.000 ekonomskih fakulteta u svijetu, samo njih 57 posjeduje ovu akreditaciju, među kojima su Oxford University, Boston University, Peking University, Frankfurt School of Finance & Management, Victoria University, Newcastle Business School, Lomonosov Moscow State University, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu...

Nakon višegodišnjeg procesa, ekspertni EFMD tim je obavio posljednji ciklus vrednovanja dodiplomskog programa na engleskom jeziku, smjerovi „Financial Management & Marketing Management“ (FM&MM).

"Nakon pozitivnog izvještaja ovog tima, akreditacijski EFMD odbor je na sjednici 30. maja u Briselu dodijelio našem FM&MM programu EPAS akreditaciju", navodi se u saopćenju iz Odjela za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

EPAS međunarodna akreditacija dodjeljuje se programima iz poslovne ekonomije i menadžmenta koji ispunjavaju uvjete slijedećih kriterija: akademska izvrsnost, povezanost s praksom i međunarodna orijentacija.

Posjedovanje akreditacije nosi višestruke koristi za sam program, studente i nastavnike, ali i za instituciju u cjelini i visoko obrazovanje Bosne i Hercegovine.

Upisom na Ekonomski fakultet u Sarajevu studenti stiču šansu da ovladaju validnim znanjima, kompetencijama i vještinama iz oblasti ekonomije i menadžmenta uz osiguranje visokog nivoa kvaliteta i pune mobilnosti u globalnom obrazovnom prostoru.

Nakon završetka studija na toj prestižnoj visokoobrazovnoj instituciji studenti dobijaju diplome koje su prepoznatljive na globalnom tržištu rada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: