BiH
0

Ekonomski fakultet snizio cijene studija putem interneta

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Ekonomski fakultet u Sarajevu snizio je cijenu školovanja za studij učenja na daljinu, saopćeno je danas iz te visokoobrazovne institucije.

"Ekonomski fakultet u Sarajevu spustio je cijene za studij putem Interneta - Distance learning, kao novog vida učenja koji pruža studentima koji nemaju vremena da sjede u učionici i na taj način prate svakodnevna predavanja da savladaju gradivo uz mogućnost učenja u vremenu kad njima najviše odgovara.

Ovaj oblik obrazovnog procesa se u posljednjih dvadesetak godina, zahvaljujući prije svega brzom razvoju informacionih tehnologija, računara i računarskih mreža, pridružio ili je gotovo u potpunosti zamijenio ranije poznate metode obrazovanja.

Sve veći broj studenata u svijetu značajan dio svojih studijskih obaveza obavlja kod kuće, koristeći sadržaje s Interneta koji su upravo za njih pripremljeni i oblikovani tako da ih vode kroz proces učenja i savladavanja nastavnog gradiva", navedeno je u saopćenju za javnost Ekonomskog fakulteta, gdje je ovaj vid učenja počeo prije šest godina.

Od tada su studenti putem web sistema dobijali dodatne materijale od profesora. Pored toga, sistem je služio profesorima i drugim studentima za dodatna objašnjenja, razmjenu informacija i rad na zajedničkim zadacima.

U školskoj 2006/2007. pokrenut je DL sistem rada koji u potpunosti korespondira s tradicionalnom (in-class) nastavom.

Studij tradicionalne nastave i DL nastave za studente dodiplomskog studija smatraju se jednako kvalitetnim i imaju istu vrijednost kako u daljnjem školovanju tako i na tržištu rada.

Ekonomski fakultet upisuje četvrtu generaciju redovnih studenata na Distance learning studiju prema konceptu studiranja na daljinu.

Cijena školarine za godina dana studija na daljinu je 1.000 KM i moguće je plaćanje u dvije rate.