{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekološke navike kao izvor urbanističkih projekata

S
19.4.2010. u 18:17
0
0
Ekološke navike kao izvor urbanističkih projekata
0
Ekološke navike kao izvor urbanističkih projekata
Umjetnički kolektiv Coloco, osnovan prije deset godina, predstavlja jedan od vodečih ateljea u svijetu iz oblasti arhitekture pejzaža. Njegovi osnivači, arhitekta Pablo Georgieff, Nicolas Bonnenfant i pejzažista Miguel Georgieff do sada su uspješno realizirali veliki broj projekata širom svijeta (Hong Kong, Rio di Janeiro, Pariz, Tokyo, Moskva...).
U okviru suradnje između Francukog kulturnog centra Andre Malraux, umjetničkog ateljea Coloco iz Pariza i Visoke državne škole pejzaža iz Versailla, u srijedu 21. aprila 2010. na Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (Bistrik 7) sa početkom u 13 sati predstavnici Coloca će održati konferenciju na temu Ekološke navike kao izvor urbanističkih projekata.

Govornici Miguel Georgieff, stručnjak za pejzažnu arhitekturu i profesor na Arhitektonskom fakultetu La Villette u Parizu i na Visokoj državnoj školi pejzaža iz Versailla, i Antoin Talin, arhitekt pejzažista iz Francuske, predstavit će načine zahvaljujući kojima se kroz realizaciju različitih projekata favorizira razvoj urbanog diverziteta. Georgieff i Talin naročitu pažnju posvećuju razvijanju strategija koje bi bile u trajnom skladu sa prirodnim okruženjem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: