{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekološka inspekcija istražuje uzrok incidenta u Rafineriji Bosanski Brod

F
16.5.2013. u 10:34
0
0
Ekološka inspekcija istražuje uzrok incidenta u Rafineriji Bosanski Brod
0
Ekološka inspekcija istražuje uzrok incidenta u Rafineriji Bosanski Brod
Ekološka inspekcija nadležnog ministarstva Republike Srpske utvrdit će uzrok ekološkog incidenta u Rafineriji Bosanski Brod (BiH) prije dva dana, što je prouzročilo visoke koncentracije sumporovodika u Slavonskom Brodu, potvrdili su iz bosansko-brodske Rafinerije u dopisu poslanom Ministarstvu zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske.
Zbog visoke satne koncentracije sumporovodika u Slavonskome Brodu prije dva dana, hrvatsko Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je u ime supredsjedatelja Radne skupine RH-BiH pomoćnika ministra Gorana Heffera, uputilo zahtjev Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu da se hitno očituje je li u radu Rafinerije došlo do nepredviđenih aktivnosti, koje mogu biti uzrok nagloga povećanja koncentracije suporovodika.

Iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH podsjećaju kako je Rafinerija Bosanski Brod potvrdila akcident te da su visoke koncentracije sumporovodika zabilježene prije dva dana bile od 6 do 10 sati, prenosi portal croenergo.eu.

Ministarstvo u saopćenju navodi i interpretaciju stručnih službi hrvatskoga Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) u vezi s povišenom koncentracijom sumporovodika u Slavonskom Brodu s posebnim naglaskom na maksimalnu zabilježenu, te kako je između 7.00 i 8.00 sati prije dva dana zabilježena maksimalna srednja desetminutna koncentracija od 447 mikrograma sumporovodika po kubičnom metru zraka (ug/m3).

Između 8.00 i 10.00 sati minimalne desetminutne koncentracije bile su 16,1 i 16,6, maksimalne 170,6 i 157,4 ug/m3, dok su srednje satne iznosile 72,1 i 78,6 mikrograma sumporovodika po kubičnom metru zraka, navodi se.

Prije početka incidenta srednje satne koncentracije i maksimalne srednje desetminutne koncentracije bile su ispod jedan mikrogram sumporovodika po kubičnome metru zraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: