|

Eko-sela od kasarni na Zmajevcu i Faletićima

Eko-sela od kasarni na Zmajevcu i Faletićima
0
F
FENA
26.12.2008. u 17:10
0
komentara
0

dijeljenja
Eko-sela od kasarni na Zmajevcu i Faletićima
Planiramo u narednih nekoliko mjeseci izraditi i usvojiti strategiju razvoja Općine Stari Grad Sarajevo za narednih pet godina, a posebno ćemo se posvetiti razvoju rubnih područja općine, kazao je na novogodišnjoj pres-konferenciji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.
Aktivnosti Općine će biti usmjerene i na razvoj turizma. U narednom periodu radit ćemo i na poboljšanju instrastrukture, a uskoro će biti urađeno i popločavanje ulice Sarači i trga oko Sebilja, kazao je Hadžibajrić.

On je naglasio da će raditi i na projektima koji bi trebali na području općine da pospješe zapošljavanje mladih ljudi, a trenutno se radi i na pronalaženju lokacija koje bi se mogle iskoristiti za otvaranje firmi u kojima bi se mogli zaposliti mladi.

Načelnik Općine Stari Grad naglasio je i problem postojanja vojne imovine na području općine, kao što su kasarne na Zmajevcu i Faletićima, a koje su neiskorištene.

Te kasarne bi se, ako bi prešle u imovinu Općine, mogle adaptirati i iskoristiti u neke druge svrhe, kao što je izgradnja eko-sela, kazao je Hadžibajrić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.