{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eko-sela od kasarni na Zmajevcu i Faletićima

F
26.12.2008. u 17:10
0
0
Eko-sela od kasarni na Zmajevcu i Faletićima
0
Eko-sela od kasarni na Zmajevcu i Faletićima
Planiramo u narednih nekoliko mjeseci izraditi i usvojiti strategiju razvoja Općine Stari Grad Sarajevo za narednih pet godina, a posebno ćemo se posvetiti razvoju rubnih područja općine, kazao je na novogodišnjoj pres-konferenciji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.
Aktivnosti Općine će biti usmjerene i na razvoj turizma. U narednom periodu radit ćemo i na poboljšanju instrastrukture, a uskoro će biti urađeno i popločavanje ulice Sarači i trga oko Sebilja, kazao je Hadžibajrić.

On je naglasio da će raditi i na projektima koji bi trebali na području općine da pospješe zapošljavanje mladih ljudi, a trenutno se radi i na pronalaženju lokacija koje bi se mogle iskoristiti za otvaranje firmi u kojima bi se mogli zaposliti mladi.

Načelnik Općine Stari Grad naglasio je i problem postojanja vojne imovine na području općine, kao što su kasarne na Zmajevcu i Faletićima, a koje su neiskorištene.

Te kasarne bi se, ako bi prešle u imovinu Općine, mogle adaptirati i iskoristiti u neke druge svrhe, kao što je izgradnja eko-sela, kazao je Hadžibajrić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: