{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekipe se probile do radnika Aluminija

S
4.2.2012. u 21:01
0
0
Ekipe se probile do radnika Aluminija
0
Ekipe se probile do radnika Aluminija
Nakon cjelodnevnih pokušaja, ekipe su se uspješno probile do mostarskog "Aluminija" u kome je polovina radnika od prethodne noći bila odsječena, radeći uzastopno dvije i po smjene, bez hrane i pića.
Iscrpljenim radnicima, koji se organizovano prebacuju izvan Aluminija, dostavljaju se hrana i napici.

Veći dio radnika, nakon što su odradili dvije i po smjene, stigao je kući, a ostali čekaju na prevoz manjim kamionetima i autobusima ispred kojih vozi mehanizacija koja razgrće višemetarske snježne nanose.

Što se tiče predstojeće noći, u obližnjoj pekari naručeno je 120 hljebova koji će biti dopremljeni radnicima u smjeni, saopšteno je iz Aluminija.

Akciju probijanja snježnih nanosa cijelog dana koordinisao je rukovodilac Službe zajedničkih poslova "Aluminija" Jure Sušac, u saradnji sa rukovodstvom fabrike i sindikatom.

Zaposleni su priskočili u pomoć, a neki od njih prepješačili su čak 12 kilometara kroz mećavu da bi donijeli namirnice u Aluminij.

Iz ove fabrike apeluju na gradske vlasti da im hitno pomognu i da ih stave među prioritete.

"Ako ne bude aktivnosti gradskih službi, a snijeg nastavi ovako da pada, strahujemo od ponavljanja današnjeg scenarija i ponovne borbe za dopremanje hrane i prevoz odsječenih radnika", navodi se u saopštenju

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: