Takmičenje uz Dan planete
0

Ekipa Fene napravila najukusniji bosanski lonac

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U sklopu akcije "Čista Vogošća" Udruženje građana Natura BH, zajedno sa Općinom Vogošća organiziralo je druženje novinara bh. redakcija uz kuhanje bosanskog lonca u glinenim ćupovima.

U takmičenju za najbolji bosanski lonac učestvovale su 22 novinarske ekipe, a na kraju je bilo neizvjesno: čak sedam ekipa bilo je izjednačeno, a na kraju je dodatnim "vijećanjem" žirija sastavljenog od istinskih gurmana odlučeno da prvo mjesto ide ekipi federalne novinske agencije (FENA).

Kako su nam kazali organizatori, pored pobjedničke ekipe, izvrsne bosanske lonce napravile su i ekipe OSM-a, Centra za istraživačko novinarstvo, magazina Rejting, Poslovnih novina, TV Vogošća i UNDP-a koji je također imao ekipu. Nagradu najboljima dodijelio je načelnik Vogošće Edin Smajić.

Akcijom "Ne bacaj otpad po svijetu tako ćeš sačuvati našu planetu" Dan planete vosatnom akcijom obilježili su i vogošćanski osnovci čišteći školska dvorišta, sadeći, ruže, ukrasno cvijeće i grmlje. Pored čišćenja školskog dvorišta učenici Srednjoškolskog centra u Vogošći su u školskoj radionici sami napravili pet limenih kanti za smeće koje su darovali na korištenje učenicima iz pet vogošćanskih osnovnih škola.