Objavio "odjavu"
193

Ejub Kučuk ipak odustao od formiranja stranke: Narod nije spreman za promjene

A. D.
Ejub Kučuk (Foto: T. S./Klix.ba)
Ejub Kučuk (Foto: T. S./Klix.ba)
Poduzetnik i marketinški ekspert Ejub Kučuk koji je nedavno najavio osnivanje nove stranke precizirajući kako se ta nova stranka želi kandidovati za bar 10 najvažnijih općina u BiH, ipak je odustao od ove ideje.
On je u svojoj novoj objavi na Facebook profilu naslovljenom "odjava", naveo:

"I zato, nek se zna: nisam i neću osnivati stranku, nisam i neću biti član bilo koje stranke, nisam i neću se kandidovati na izborima, nisam i neću podržati nijednu postojeću stranku na izborima, bude li neki dobar neovisni kandidat, pogotovo iz biznisa, podržat ću, dok sam živ protiv nepravde ću se boriti i o lošim potezima svih koji se hrane nasim parama (od poreza) ću se boriti".

Također, Kučuk, koji je nedavno u javnosti skrenuo pažnju na grupu "Glas malih biznisa" koja okuplja vlasnike malih poslovnih subjekata, istaknuo je da narod još uvijek nije spreman za promjene.

"Bit će kad bankrotiramo, jer nemamo šanse da ovako kao država nastavimo i da se bankrota spasimo. O tom-potom kad do toga dođemo. Sve sam do sad pogodio, pogodit ću i ovo", poručio je on.

Inače, on je krajem maja održao proteste širom BiH a vlasnici poslovnih subjekata koje okuplja tada su zatvorili svoje poslovne objekte na sat vremena.

"Vidimo bahato ponašanje vlasti i korupciju, nabavka respiratora je tako ružno urađena, a niko od njih neće da se odrekne niti dijela plata. U privredi je potpuno drugačije situacija, 43 hiljade ljudi je ostalo bez posla, opgroman je pad prometa, a kad je firmama odobren rad desio se pad poslovanja od preko 50 posto. Mnogi koji su sačuvali radnike tek sad ih moraju otpustiti", kazao je tada Kučuk.