KCUS
0

Ejmi Hadrović ipak ide na liječenje u Minhen

Sarajevo-x.com
Ejmi Hadrović, teško povrijeđena u eksploziji plina u porodičnoj kući u općini Stari Grad, treba da putuje u Minhen, gdje će na Klinici za plastičnu hirurgiju biti nastavljeno njeno liječenje, potvrdila je za naš portal Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Čekamo da avion iz Beča kojim trebamo prebaciti pacijenticu sleti u Sarajevo, a ukoliko ne bude problema sa vremenom, Ejmi Hadrović bit će već danas prebačena na kliniku u Minhenu, gdje će se nastaviti njeno liječenje", istakla je Jandrić.

Klinički centar u Sarajevu stupio je u kontakt sa sarajevskim ljekarom Milomirom Ninkovićem, koji je trenutno radi na klinici u Minhenu kao šef za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, nakon čega je dogovoren transport pacijentice.

Njeni vitalni parametri su trenutno stabilni. Oko 65 posto površine tijela zahvaćeno je opekotinama drugog i trećeg stepena, a najozbiljnije povrede zadobila je u gornjem dijelu disajnih puteva.

Tokom jučerašnjeg dana, premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić i član Predsjedništva BiH ponudili su novčanu pomoć za transport povrijeđene Ejmi Hadrović iz Sarajeva.