Bio pripadnik "El Mudžahida"
0

Egipćanin Elfarahati će biti protjeran iz BiH

Sarajevo-x.com
Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine danas je otkazala privremeni boravak i izrekla mjeru protjerivanja egipatskom državljaninu Ahmedu Mohamedu Elfarahatiju Othmanu. Tom mjerom također mu je izrečena i zabrana povratka u BiH u periodu od pet godina.

Njega su inspektori Službe uz asistenciju Jedinice za specijalnu podršku Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas priveli te smjestili u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Ova akcija je provedena nakon koordiniranih aktivnosti Službe i Obavještajno-sigurnosne agencincije (OSA), koja je ovog egipatskog državljanina proglasila prijetnjom po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

Zajedničkim naporima ove dvije državne agencije, Ahmed Mohamed Elfarahati Othman je lociran nakon čega je uslijedilo i njegovo privođenje te smještanje pod nadzor u Imigracionom centru.

Ahmed Mohamed Elfarahati Othman je imao odobren privremeni boravak u Bosni i Hercegovini, a kako saznajemo, bio je pripadnik jedinice "El Mudžahid".

U narednim danima Služba će preduzeti sve neophodne radnje za deportaciju Ahmeda Mohameda Elfarahatija Othmana u njegovu matičnu zemlju, navedeno je u saopćenju za javnost.