{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Egipatski doktor geoloških nauka stigao u Visoko

F
16.5.2006. u 11:30
0
0
Egipatski doktor geoloških nauka stigao u Visoko
0
Egipatski doktor geoloških nauka stigao u Visoko
U Visoko je stigao jedan od vodećih egipatskih stručnjaka za istraživanje piramida, geolog u Javnoj egipatskoj ustanovi za rudna bogatstva Ali Abdulah Berekat.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Narednih mjesec dana, geolog iz Egipta će, zajedno sa stručnjacima koji rade na Bosanskoj piramidi Sunca, provjeriti do sada nađene dokaze i raditi na izvođenju novih dokaza o postojanju piramide.

Ovo je jedan od vodećih egipatskih stručnjaka iz oblasti piramida, čovjek koji godinama radi na egipatskim piramidama i čije je mišljenje jako bitno u izvođenju dokaza. Njegova eventualna potvrda da se radi o piramidama, veoma je važna za cjelokupan proces istraživanja.

Brdo Visočicu – Bosansku piramidu Sunca danas će posjetiti i ekipa domaćih geologa s Građevinskog fakulteta u Sarajevu.

Prema informacijama iz Fondacije Arheološki park: "Bosanska piramida Sunca", geolozi će razgledati sondažne bunare otvorene na Visočici.

Geološke analize obavit će direktor Instituta za Geologiju prof. dr. Mirza Bašagić, stručnjak za geomehaniku stijena i građevinske materijale prof.dr. Zlatko Langhof i prof.dr. Muris Osmanagić.

Nakon geoloških analiza, tokom sljedeće sedmice će biti upriličena i konferencija za novinare.

"Za razliku od tuzlanskih geologa koji dosada nisu pregledali otkopane kamene blokove, a već su izašli u javnost s dalekosežnim zaključkom, želimo da sarajevski geolozi prate radove po etapama" , poručuju iz Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: