{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Egipatski doktor geoloških nauka stigao u Visoko

F
16.5.2006. u 11:30
0
0
Egipatski doktor geoloških nauka stigao u Visoko
0
Egipatski doktor geoloških nauka stigao u Visoko
U Visoko je stigao jedan od vodećih egipatskih stručnjaka za istraživanje piramida, geolog u Javnoj egipatskoj ustanovi za rudna bogatstva Ali Abdulah Berekat.
Narednih mjesec dana, geolog iz Egipta će, zajedno sa stručnjacima koji rade na Bosanskoj piramidi Sunca, provjeriti do sada nađene dokaze i raditi na izvođenju novih dokaza o postojanju piramide.

Ovo je jedan od vodećih egipatskih stručnjaka iz oblasti piramida, čovjek koji godinama radi na egipatskim piramidama i čije je mišljenje jako bitno u izvođenju dokaza. Njegova eventualna potvrda da se radi o piramidama, veoma je važna za cjelokupan proces istraživanja.

Brdo Visočicu – Bosansku piramidu Sunca danas će posjetiti i ekipa domaćih geologa s Građevinskog fakulteta u Sarajevu.

Prema informacijama iz Fondacije Arheološki park: "Bosanska piramida Sunca", geolozi će razgledati sondažne bunare otvorene na Visočici.

Geološke analize obavit će direktor Instituta za Geologiju prof. dr. Mirza Bašagić, stručnjak za geomehaniku stijena i građevinske materijale prof.dr. Zlatko Langhof i prof.dr. Muris Osmanagić.

Nakon geoloških analiza, tokom sljedeće sedmice će biti upriličena i konferencija za novinare.

"Za razliku od tuzlanskih geologa koji dosada nisu pregledali otkopane kamene blokove, a već su izašli u javnost s dalekosežnim zaključkom, želimo da sarajevski geolozi prate radove po etapama" , poručuju iz Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: