{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Efendić obišao radove na izgradnji mosta preko željezničke pruge na 9. transverzali

20.9.2018. u 15:11
55
70
Efendić obišao radove na izgradnji mosta preko željezničke pruge na 9. transverzali
55
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima i predstavnicima izvođača radova obišli su radove na izgradnji mosta preko željezničke pruge na 9. transverzali, gdje je u toku izgradnja stubova i nosača mosta.
"Sretan sam da radovi na izgradnji mosta na 9. transverzali napreduju. To je najveći projekat iz programa 'Pokrenimo Novi Grad zajedno', koji će omogućiti da se nakon 40-50 godina općina Novi Grad poveže u ovom pravcu. Dakle, željeznička pruga postoji više od 100 godina, i pored 6. i 12. transverzale koje se nalaze na krajevima Novog Grada, općina je već desetljećima bila presječena. Most je najsloženiji dio ovog projekta i drago mi je da radovi na njemu napreduju", izjavio je načelnik Efendić.

Prema najavama izvođača radova konstrukcija vijadukta trebala bi biti gotova do kraja decembra ove godine .

Enver Ajanović, izvršni direktor firme Euro-Asfalt pojasanio je da se trenutno izvode radovi na kompletnoj konstrukciji mosta, te da je dinamika izvođenja radova u okviru ugovorenog roka.

"Radimo armirano - betonske šipove na fundiranju vijadukta, stubove i armirano - betonske nosače. Krajem novembra trebali bi završiti AB šipove, stubove mosta i nosače, tako da ćemo nastojati da do kraja decembra završimo i kolovoznu ploču vijadukta", kazao je Ajanović.

Rok za izgradnju mosta je maj 2019. godine, a vrijednost radova koji se sada izvode je 10 miliona KM. Nakon toga ostaje još da se izgradi kružni tok i spoj sa ulicom Safeta Zajke u Boljakovom Potoku.

U proteklom periodu riješeni su svi imovinsko - pravni odnosi, izgrađen prvi dio saobraćajnice od ulice Džemala Bijedića, kao i servisne saobraćajnice kojima je osiguran alternativni prilaz firmama.

Radove zajednički finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: