Pristup novih članova
613

Efendić: Mi trebamo biti reprezentacija BiH bez obzira u kojem je ranije neko klubu bio

R. D.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Stranka za BiH od danas je parlamentarna i na kantonalnom nivou u Sarajevu i to nakon pristupanja zastupnice Admele Hodžić. Ovoj političkoj opciji pristupili su i općinski vijećnici Bego Gljiva iz Vogošće, Salko Japalak iz Hadžića, Jasmin Smječanin, Adnan Šabanović i Elvis Hodžić iz Novog Grada.

Hodžić je na današnjoj konferenciji za medije kazala kako ona i njene kolege nisu nikakvi preletači.

"Svi mi smo zastupnici građana koji smo nakon polaganja zakletve ostali sami u nastojanima da se iskreno borimo za njih u političkim partijama iz kojih smo istupili. Stranka za BiH se na političku scenu vraća u punom svjetlu. Ona nikada nije promijenila svoje ciljeve i uvijek se borila za suverenu i cjelovitu BiH", kazala je ona.

Ona je iskazala zadovoljstvo zbog promjena u ovoj stranci te kazala kako je ona tu i zbog toga što ima povjerenje u Semira Efendića, novog predsjednika, ali ju je ohrabrio i povratak Harisa Silajdžića.

Efendić je kazao kako oni nisu zvali pojedinačno niti jednog od ovih vijećnika, nego da su se oni samostalno javili te kako je važno da su oni tek na početku mandata.

"Mi trebamo biti reprezentacija Bosne i Hercegovine bez obzira u kojem je neko ranije klubu bio, ali da se trebamo početi baviti izgradnji jake reprezentacije. Razlika u odnosu na druge bit će program i izborna platforma", zaključio je Efendić.

On je kazao da je siguran da se BiH može napraviti onakva kakvu priželjkuju oni koji odlaze iz nje.

"Trebamo se ujedniti, a jedini put je politička stranka", zaključio je Efendić.