Hutba u Zavidovićima
930

Ef. Čamdžić mladima: Ne idite, bit će još svađa, kladionica i obećanja

Klix.ba
Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići, na nedavno održanoj hutbi na sebi svojstven način govorio je šta to danas može zadržati mlade u Bosni i Hercegovini kada su vijesti koje stižu sve crnje.

Efendija čija su predavanja veoma popularna na društvenim mrežama iskreno je i u nekoliko rečenica sažeo aktuelno stanje.

U jeku alarmantne situacije, odlaska i mladih i starih iz zemlje, svađa u parlamentima i pustih obećanja koja narod dobija, imam je na sarkastičan način džematlijama predstavio svoje viđenje svakodnevnice s pravom se pitajući kako da utješi ljude i šta pozitivno da im kaže kako bi ostali optimistični u BiH.

"Cijenjena braćo, da vi trebate reći nešto svom sinu ili kćerki koji jutros pakuju kofere da krenu na radno mjesto u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, u posljednje vrijeme sve češće Slovačkoj, šta biste im vi rekli da ostanu ovdje?", pita se mjesni imam.

U odgovoru koji daje navodi da su kapije preduzeća u Zavidovićima zaključane, a da se mladima danas može samo obećati da će biti novih svađa, kladionica i obećanja o sredstvima u budžetima koja će "pomoći da stanu na svoje noge".

"Naša ekonomija u Bosni ima sve šanse da ne prevaziđe nivo jedne obične pijace i to buvlje", zaključio je imam.