{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edukativni "Veseli čas" za srednjoškolce

S
19.5.2009. u 09:05
0
0
Edukativni "Veseli čas" za srednjoškolce
0
Edukativni "Veseli čas" za srednjoškolce
U utorak, 19. maja 2009. u Gimnaziji Dobrinja u Sarajevu od 14 do 16 sati bit će organizovana edukativna aktivnost pod nazivom "Veseli čas", a koja je zamišljena da generaciji koja se ove, ili naredne godine upisuje na fakultete olakša proces nastavka školovanja, odnosno pruže dodatne konkretne informacije i pojašnjenja u odnosu na pitanja ponude fakulteta i/ili upisa na fakultete u konkretnoj univerzitetskoj regiji.
Pokretači kampanje su Centar za razvoj i podršku Tuzla i Udruženje građana "Zašto ne" iz Sarajeva, osnivači i članovi koalicije "Traži više".

U sklopu ove aktivnosti predstavnici Sarajevskog univerziteta će zajedno sa članovima popularnog bh. benda "Dubioza kolektiv" (Vedran Mujagić, Brano Jakubović), kroz zanimljivu i srednjoškolskom uzrastu primjerenu prezentaciju, pružiti korisne informacije o mogućnostima i načinima nastavka školovanja na fakultetima u BiH.

Nakon moderirane diskusije i predavanja srednjoškolcima je obezbijeđen VJ/DJ performans koji će izvesti predstavnici ovog benda, a za će posebno dojmiti učenike za koje je ovaj sadržaj i pripremljen.

Koalicija "Traži više" je koalicija od preko 20 nevladinih organizacija iz cijele BiH koja za cilj ima povećanje stope upisnosti studenata na bh. fakultete sa trenutnih 24% na 32%.

Kampanja se realizira u osam univerzitetskih regija, a za cilj ima kreiranje stimulativnog okruženja za mlade, omogućavajući mladima da dođu do svih potrebnih informacija, kako o univerzitetima i fakultetima u BiH, tako i pratećim sadržajima, smještaju i stipendijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: