BiH
7

Edukativne radionice i izložbe u Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo

Klix.ba
U okviru "Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo" 19. januara je postavljena izložba "Sarajevo 1878-1918" autora Mirsada Avdića, višeg kustosa Muzeja Sarajeva. Ovo je ujedno prva izložba Muzeja Sarajeva na otvorenom, a građani su uz izložene eksponate imali priliku dobiti i objašnjenje kustosa.

Izložbu koja prati period od Osmanskog perioda, jednog od najznačajnijih perioda u historiji Bosne i Hercegovine, te nudi uvid u najznačajnije kulturne, političke, religijske, jezičke i vojne događaje tog vremena, posjetio je i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Koldžo je posjetio i Historijski muzej BiH koji u okviru manifestacije Ledena čarolija organizira turističku turu kroz grad za djecu od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta iz Sarajeva. Djeca su posjetila značajne kulturno-historijske objekte u gradu, nakon čega je organizirana radionica u prostorijama Historijskog muzeja, a sve u cilju da zimski raspust provedu što kvalitetnije. Tura kroz Sarajevo u organizaciji Historijskog muzeja BiH održavat će se do kraja manifestacije Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo, 25. januara.

Sve aktivnosti i sadržaji su besplatni za svu djecu.