BiH
16

Edin Mušić: Postoji otvorena sumnja u neregularnost izbornog procesa u Stocu

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon otkazivanja izbora u općini Stolac predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Hercegovačko neretvanskog kantona i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić izjavio je za Klix.ba kako postoji otvorena sumnja u neregularnost izbornog procesa u Stocu.

Mušić je kazao kako je do nepravilnosti došlo zbog zamjene članova biračkog odbora. On je objasnio kako je na kritike o regularnosti pojedinih članova biračkih odbora općinska izborna komisija reagovala tako što je zamijenila članove biračkih odbora.

Istakao je da je takvo postupanje prouzrokovalo napetu situaciju i stvorile uslove za otvorene sumnje u neregularnost izbornog procesa u Stocu.

Mušić ističe da je predizborna kampanja urađena kvalitetno i da su bile izjednačene šanse za osvajanje vlasti.

"Bile su izjednačene šanse i za načelnika što je vjerovatno napravilo tenzije. Mislim da Centralna izborna komisija treba procijeniti šta se stvarno dešavalo i donijeti ispravne odluke što uključuje i otkazivanje izbora u Stocu", rekao je Mušić.

Podsjećamo, u Stocu su problemi počeli i ranije zamjenom članova biračkih odbora i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme.

Jovana Kljajić, koordinatorica za odnose s javnošću Koalicije "Pod lupom" za naš portal je kazala da su od članova biračkih odbora obaviješteni da je prilikom glasanja u Stocu došlo do određenih nepravilnosti te da su nadležni organi bili primorani obustaviti glasanje.