Uspješna humanitarna večera
454

Edin Džeko i Amra Silajdžić u Hollywoodu podržali bh. studente

FENA
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Nevladina humanitarna organizacija Bosana iz Los Angelesa (Bosana Foundation) upriličila je još jednu uspješnu humanitarnu večer u Hollywoodu na kojoj je oko 200 zvanica pomoglo u prikupljanju finansijskih sredstava za stipendiranje Bosanaca i Hercegovaca.

"Među njima svakako su se isticali Edin Džeko, Amra Silajdžić i Tinka Milinović, a pjevačica Merima Ključo svojim je nastupom očarala Amerikance, koji su se i ovog puta pokazali kao pravi prijatelji BiH", rekla je za Fenu predsjednica Bosane Senita Slipac.

Donatorima je, kaže, bilo drago što su imali priliku vidjeti neke od bh. studenata, koji u okviru nagrade za odličan uspjeh borave 30 dana u Americi, jer im je važno da se uvjere kako su njihove donacije otišle u prave ruke.

"Još ne znamo tačan iznos skupljenog novca, koji će po prvim naznakama sigurno moći osigurati stipendije Bosancima i Hercegovcima koje ćemo za školsku 2012./2013. godinu birati ovo ljeto", kazala je Slipac.

Zbog želje da se skupi što veći iznos donacija na humanitarnoj večeri bila je uprličena prodaja majica, čiji je jedan od dizajnera Sajdin Osmančević, student druge godine na Odsjeku produkt dizajna na Likovnoj akademiji u Sarajevu.

"Nije trebalo dugo čekati da prodamo sve majice, što pokazuje da su se ljudima zaista dopale. To je bio samo jedan od načina da pokažemo da su studenti aktivno uključeni u rad organizacije Bosane, zbog čega se sigurno još više cijene i osiguravaju sebi bolju budućnost. Dakle, nije im samo data pomoć nego da su se i oni borili za sebe", kaže Slipac.

Naglasila je da za vrijeme ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, ova organizacija planira s prvom ambasadoricom Bosane Amrom Silajdžić organizirati sličnu večer.

Na Bosaninoj humanitarnoj večeri u 2010. godini skupljeno je 16.000 dolara, a prošle se godine, prihod večeri povećao na oko 26.000 dolara.