{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edin Bajrović "policajac godine" u općini Centar

F
5.5.2009. u 11:33
0
2
Edin Bajrović "policajac godine" u općini Centar
0
Edin Bajrović "policajac godine" u općini Centar
Edin Bajrović, "policajac godine" u općini Centar Sarajevo za 2008., dobitnik je nagrade od 2.000 KM.
Nagradu je Bajroviću na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Centar, koja je održana u ponedjeljak u povodu dana te općine, uručio načelnik Dževad Bećirević.

Za to izuzetno priznanje Edina Bajrovića su predložile njegove kolege iz Prve policijske uprave - Policijske stanice Centar, cijeneći izuzetne rezultate rada koje je postigao u 2008. godini, saopćeno je iz Općine Centar.

U obrazloženju tog prijedloga se ističe da je Bajrović u prošloj godini lišio slobode 20 izvršilaca teških krivičnih djela, među kojima su hapšenja udruženih pripadnika zločinačke organizacije, zatim izvršilaca pokušaja ubistava u ugostiteljskom objektu "SA Club" te osoba koje su višestruko počinile teška razbojništva i krađe. Pored toga, Edin Bajrović je u toku 2008., u suradnji sa svojim kolegama, rasvijetlio 74 krivična djela.

Ministarstvo unutarnjih poslova Kanona Sarajevo također je nagradilo Bajrovića za izvanredne rezultate u prošloj godini, među kojima za njegov izuzetan doprinos u rasvjetljavanju i otkrivanju izvršilaca razbojništva nad provincijalom "Franjevačkog provincijalata Bosne Srebrene".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: