{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edin Bajrović "policajac godine" u općini Centar

F
5.5.2009. u 11:33
0
2
Edin Bajrović "policajac godine" u općini Centar
0
Edin Bajrović "policajac godine" u općini Centar
Edin Bajrović, "policajac godine" u općini Centar Sarajevo za 2008., dobitnik je nagrade od 2.000 KM.
Nagradu je Bajroviću na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Centar, koja je održana u ponedjeljak u povodu dana te općine, uručio načelnik Dževad Bećirević.

Za to izuzetno priznanje Edina Bajrovića su predložile njegove kolege iz Prve policijske uprave - Policijske stanice Centar, cijeneći izuzetne rezultate rada koje je postigao u 2008. godini, saopćeno je iz Općine Centar.

U obrazloženju tog prijedloga se ističe da je Bajrović u prošloj godini lišio slobode 20 izvršilaca teških krivičnih djela, među kojima su hapšenja udruženih pripadnika zločinačke organizacije, zatim izvršilaca pokušaja ubistava u ugostiteljskom objektu "SA Club" te osoba koje su višestruko počinile teška razbojništva i krađe. Pored toga, Edin Bajrović je u toku 2008., u suradnji sa svojim kolegama, rasvijetlio 74 krivična djela.

Ministarstvo unutarnjih poslova Kanona Sarajevo također je nagradilo Bajrovića za izvanredne rezultate u prošloj godini, među kojima za njegov izuzetan doprinos u rasvjetljavanju i otkrivanju izvršilaca razbojništva nad provincijalom "Franjevačkog provincijalata Bosne Srebrene".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: