{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ecoton projektom Eco kreativci obilježava Svjetski dan zaštite okoliša

22.4.2013. u 16:17
0
0
Ecoton projektom Eco kreativci obilježava Svjetski dan zaštite okoliša
0
Ecoton projektom Eco kreativci obilježava Svjetski dan zaštite okoliša
I ove godine Ecoton je odlučio obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša, a ovaj put to će uraditi realizacijom projekta Eco kreativci.
Projekt će se realizirati u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo odnosno sa svim zainteresiranim osnovnim školama Kantona Sarajevo.

Škole koje se prijave na konkurs imat će priliku da od materijala koji se koristi u renovaciji tonera osmisle i naprave skulpturu. Deset najboljih skulptura bit će izloženo u BBI centru od 03. do 07. juna 2013. godine, u sedmici kada se obilježava Svjetski dan zaštite okoliša.

Skulpture će 05. juna biti izložene na platou ispred BBI centra. Tri dana kasnije u Umjetničkoj galeriji BiH biti će organizirana aukcijska prodaja skulptura, a sva prikupljena sredstva ići će humanitarne svrhe, odnosno JU Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Ecoton poziva sve da ih posjete u BBI Centru, podrže mlade kreativce i pokažu da su ekološki osviješteni.

Prijatelji projekta su Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, NVO Greenart i BBI Centar.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: