Nakon odluke VM
11

Džindić o gradnji Bloka 7: VIše nema nazad, uskoro idu pripremni radovi

A. D.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Federalni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić prokomentirao je u izjavi za Klix.ba odluku Vijeća ministara BiH koje je danas jednoglasno usvojilo pismo podrške za gradnju kapitalnog projekta Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli.

"Hvala dragom Bogu. Koliko sam puta samo zvao, molio, slao dopise. Nažalost da li je to bilo politički ili ne, svejedno je. Halal im bilo. Bitno je da je to usvojeno, da obavijestimo kineskog parntera, da pošaljemo pismo da mogu aktivirati kredit, i da krenemo u realizaciju", kazao je Džindić.

On je naglasio da je Elektroprivreda BiH prije tri dana potpisala ugovor o pripremi radova.

"Temelji se grade. Oni su već potpisani, ide to u narednih sedam do 10 dana, kada je zvaničan početak pripremnih radova. Nema nazad, samo može naprijed", rekao je Džindić.

Pocrtao je da nedavno održani sastanak između predstavnika Vlade FBiH, Ministarstva finansija BiH i Energetske zajednice nije završen pozitivnim ishodom

"Mi smo sve naše akte donijeli u skladu sa zakonima BiH. Ne bojimo se ni za jedan akt. Ovo će sada ići ili procesom medijacije ili na sudu. U svakom slučaju EP će dobiti taj slučaj", kazao je Džindić.