Odluka VSTV-a
24

Džermin Pašić i Mladen Furtula imenovani za zamjenike Milanka Kajganića

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) na današnjoj sjednici je donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Džermin Pašić i Mladen Furtula su imenovani na poziciju zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića.

Osim toga, imenovani su i ostali nosioci pravosudnih funkcija. Kada je riječ o nivou Federacije BiH na poziciju glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu imenovana je Meliha Dugalija, dok je na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli imenovan Vedran Alidžanović.

Merima Mešanović je imenovana na poziciju glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, a Vinko Miladinović na poziciju sudije Kantonalnog suda u Odžaku.

Na poziciju sudije Kantonalnog suda u Odžaku imenovan je Joko Radić, a na poziciju sutkinje Kantonalnog suda u Mostaru imenovana je Mirjana Kevo, dok je na poziciju sudije Kantonalnog suda u Mostaru imenovan Alen Džaferović.

Na nivou entiteta Republika Srpska na poziciju predsjednice Osnovnog suda u Modriči imenovana je Zina Halilović, a na poziciju predsjednice Osnovnog suda u Šamcu Zorica Stolić.