BiH
0

Dženazi Ekrema Šahbaza prisustvovali brojni građani Goražda

FENA
Ekrem Šahbaz (1955.) koji je tragično preminuo u subotu kada je usljed njegovog infarkta došlo do eksplozije u krugu firme namjenske industrije "Ginex" u Goraždu, sahranjen je danas na mezarju Kolijevke.

Posljednjem ispraćaju Ekrema Šahbaza pored rodbine prisustvovao je veliki broj njegovih radnih kolega, prijatelja i građana Goražda.

Kompletne troškove dženaze snosila je firma "Ginex" koja je preuzela i brigu o Ekremovoj kćerci, dok njegov sin s porodicom živi van BIH.

"Rahmetli Ekrem Šahbaz bio je izuzetno vrijedan radnik visoko moralan i dobar čovjek i njegovom smrću izgubili smo mnogo, ali najviše djeca koja su nakon majke, sada ostala i bez oca. Uprava i radnici "Ginexa" jednoglasno su odlučili preuzeti stipendiranje kćerke koja je treća godina studija, sve do kraja školovanja. Također firma se obavezala i da joj po okonačnju školovanja osigura zaposlenje, te preuzela izmirenje svih zaostalih dugovanja preminulog Ekrema Šahbaza, poput kredita i svega ostalog jer to je najmanje što možemo učiniti", kazao je Feni direktor preduzeća UNIS "Ginex" Jusuf Hubjer.

"S obzirom na to da je vijest o subotnjoj nesreći obišla BiH ali i susjedne zemlje te stigla i do naših poslovnih partnera u Hrvatskoj, Srbiji, Njemačkoj i drugim zemljama, na adresu porodice i firme pristigli su brojni izrazi saučešća. Ovom prilikom upućujem riječi zahvalnosti svima koji su pritekli u pomoć i koji dijele tugu zbog svega što se desilo", kazao je Hubjer.