|

Dženazi Ekrema Šahbaza prisustvovali brojni građani Goražda

Dženazi Ekrema Šahbaza prisustvovali brojni građani Goražda
0
F
FENA
5.11.2007. u 15:59
0
komentara
0

dijeljenja
Dženazi Ekrema Šahbaza prisustvovali brojni građani Goražda
Ekrem Šahbaz (1955.) koji je tragično preminuo u subotu kada je usljed njegovog infarkta došlo do eksplozije u krugu firme namjenske industrije "Ginex" u Goraždu, sahranjen je danas na mezarju Kolijevke.
Posljednjem ispraćaju Ekrema Šahbaza pored rodbine prisustvovao je veliki broj njegovih radnih kolega, prijatelja i građana Goražda.

Kompletne troškove dženaze snosila je firma "Ginex" koja je preuzela i brigu o Ekremovoj kćerci, dok njegov sin s porodicom živi van BIH.

"Rahmetli Ekrem Šahbaz bio je izuzetno vrijedan radnik visoko moralan i dobar čovjek i njegovom smrću izgubili smo mnogo, ali najviše djeca koja su nakon majke, sada ostala i bez oca. Uprava i radnici "Ginexa" jednoglasno su odlučili preuzeti stipendiranje kćerke koja je treća godina studija, sve do kraja školovanja. Također firma se obavezala i da joj po okonačnju školovanja osigura zaposlenje, te preuzela izmirenje svih zaostalih dugovanja preminulog Ekrema Šahbaza, poput kredita i svega ostalog jer to je najmanje što možemo učiniti", kazao je Feni direktor preduzeća UNIS "Ginex" Jusuf Hubjer.

"S obzirom na to da je vijest o subotnjoj nesreći obišla BiH ali i susjedne zemlje te stigla i do naših poslovnih partnera u Hrvatskoj, Srbiji, Njemačkoj i drugim zemljama, na adresu porodice i firme pristigli su brojni izrazi saučešća. Ovom prilikom upućujem riječi zahvalnosti svima koji su pritekli u pomoć i koji dijele tugu zbog svega što se desilo", kazao je Hubjer.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.