{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dženaza u Orašcu: Smiraj za 34 porodice ubijenih

S
10.9.2011. u 18:00
0
0
Dženaza u Orašcu: Smiraj za 34 porodice ubijenih
0
U subotu je u Orašcu kod Bihaća klanjana zajednička dženaza za 34 svirepo ubijene žrtve, Bošnjake ekshumirane iz masovne grobnice Bezdana na Hrgaru. Ukopanih 27 žrtvava je sa područja Orašca i Kulen-Vakufa, a sedam iz Cazina i Velike Kladuše.
Žrtve su identificirane DNK metodom u centru Šejkovača u Sanskom Mostu. Dženazu je predvodio muftija bihaćki Hasan efendija Makić, a pored rodbine i prijatelja, ovom tužnom događaju prisustvovali su i predstavnici kantonalne i općinske vlasti. Delegaciju Vlade USK-a predvodio je premijer dr. Hamdija Lipovača.

Ovom prilikom premjer Hamdija Lipovača izrazio je nadu "da će milostivi Allah porodicama ubijenih podariti sabur, a da će počinioci ovoga svirepog zločina biti izvedeni pred lice pravde i da će za ovaj zločin uskoro odgovarati".

U Orašcu je u subotu vladala samo tuga i jecaji rodbine za najmilijima. Klanjana je dženaza za 34 identifikovane žrtve surovog zločina, ekshumiranih iz jame Bezdana. Među okupljenima je bio i Mahmut Seferović koji je u subotu sahranio tri brata Fuada, Hasu i Mešu, od kojih je najmlađi imao tek 18 godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: