{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dženan Golić se predao policiji u Mostaru

N
10.11.2004. u 10:06
0
0
Dženan Golić se predao policiji u Mostaru
0
Dženan Golić se predao policiji u Mostaru
Olena Popik, žrtva trgovine ljudima
Dženan Golić, za kojim je MUP HNK-a raspisao potjernicu na nivou Federacije BiH zbog osnova sumnje u umiješanost trgovine ljudima, ropski odnos i navođenje na prostituciju, predao se jučer oko 17 sati u Policijsku stanicu Mostar, piše današnji Dnevni list.
Srećko Bošnjak, glasnogovornik ureda komesara MUP-a HNK-a, kazao je kako su Tužilaštvu BiH do sada predane dvije osobe, Milan Galić, ugostitelj iz Posušja, koji je uhapšen potkraj prošle sedmice, i E. K. iz Mostara koji je uhapšen jučer prije podne.

Kako piše Dnevni list, s Dženanom Golićem policija je do sada posredno razgovarala telefonom, ali nije dragovoljno dolazio niti je privođen u Policijsku stanicu u Mostaru. "On je operativnim djelatnicima Policijske stanice Mostar postavljao uslove oko njegove moguće predaje. Uslov je da ga se ne uhapsi prilikom njegovog dolaska u prostorije Policijske stanice, jer u suprotnom neće razgovarati oko ovoga slučaja", istaknuo je Bošnjak dodajući kako policija ne garantuje takav ishod jer naredbe dolaze iz Tužilaštva BiH, i ako oni izdaju nalog za hapšenje onda se to i učini.

Nakon izdavanja naloga za hapšenjem za Golićem je raspisana potjernica na nivou Federacije BiH. Nakon tih saznanja Golić se jučer oko 17 sati sam predao policajcima. U Policijskoj stanici Mostar trenutno se vode razgovori s osobama, konzumentima usluga Olene Popik, preko čijih se iskaza pokušava doći do mogućih novih imena umiješanih u slučaj.

Admir Mustapić (25) koji je u stanu zatečen s Ukrajinkom Svitlanom Ivančenko (22) nekoliko dana prije Olenine smrti pušten je na slobodu. "Protiv njega i Svitlane Ivančenko podignuta je prijava zbog uživanja opojnih droga, i trenutno nema saznanja o njihovoj umiješanosti u ovaj slučaj", kazao je Bošnjak za Dnevni list. Svitlana Ivančenko je nakon hapšenja predana humanitarnoj organizaciji IOM iz Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: