{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dženan Golić se predao policiji u Mostaru

N
10.11.2004. u 10:06
0
0
Dženan Golić se predao policiji u Mostaru
0
Dženan Golić se predao policiji u Mostaru
Olena Popik, žrtva trgovine ljudima
Dženan Golić, za kojim je MUP HNK-a raspisao potjernicu na nivou Federacije BiH zbog osnova sumnje u umiješanost trgovine ljudima, ropski odnos i navođenje na prostituciju, predao se jučer oko 17 sati u Policijsku stanicu Mostar, piše današnji Dnevni list.
Srećko Bošnjak, glasnogovornik ureda komesara MUP-a HNK-a, kazao je kako su Tužilaštvu BiH do sada predane dvije osobe, Milan Galić, ugostitelj iz Posušja, koji je uhapšen potkraj prošle sedmice, i E. K. iz Mostara koji je uhapšen jučer prije podne.

Kako piše Dnevni list, s Dženanom Golićem policija je do sada posredno razgovarala telefonom, ali nije dragovoljno dolazio niti je privođen u Policijsku stanicu u Mostaru. "On je operativnim djelatnicima Policijske stanice Mostar postavljao uslove oko njegove moguće predaje. Uslov je da ga se ne uhapsi prilikom njegovog dolaska u prostorije Policijske stanice, jer u suprotnom neće razgovarati oko ovoga slučaja", istaknuo je Bošnjak dodajući kako policija ne garantuje takav ishod jer naredbe dolaze iz Tužilaštva BiH, i ako oni izdaju nalog za hapšenje onda se to i učini.

Nakon izdavanja naloga za hapšenjem za Golićem je raspisana potjernica na nivou Federacije BiH. Nakon tih saznanja Golić se jučer oko 17 sati sam predao policajcima. U Policijskoj stanici Mostar trenutno se vode razgovori s osobama, konzumentima usluga Olene Popik, preko čijih se iskaza pokušava doći do mogućih novih imena umiješanih u slučaj.

Admir Mustapić (25) koji je u stanu zatečen s Ukrajinkom Svitlanom Ivančenko (22) nekoliko dana prije Olenine smrti pušten je na slobodu. "Protiv njega i Svitlane Ivančenko podignuta je prijava zbog uživanja opojnih droga, i trenutno nema saznanja o njihovoj umiješanosti u ovaj slučaj", kazao je Bošnjak za Dnevni list. Svitlana Ivančenko je nakon hapšenja predana humanitarnoj organizaciji IOM iz Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: