{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džemal Šabić generalni direktor RTVFBiH

F
18.8.2008. u 14:56
0
7
Džemal Šabić generalni direktor RTVFBiH
0
Džemal Šabić generalni direktor RTVFBiH
Upravni odbor RTVFBiH je, na danas održanoj sjednici nakon procedure provedene temeljem raspisanog natječaja, na funkciju generalnog direktora RTVFBiH izabrao Džemala Šabića, zaposlenika u RTVFBiH i dosadašnjeg vršitelja dužnosti generalnog direktora.
Upravni odbor u saopćenju za javnost navodi da je proceduru izbora generalnog direktora provodio u uvjetima nesvakidašnjih političkih pritisaka kojima je osnovni cilj bio da ga se od započetog postupka odvrati, a čin izbora generalnog direktora odgodi za neka buduća vremena.

"Obvezu izbora generalnog direktora Upravnom odboru je nalagao raniji Zakon o RTVFBiH. Poštujući taj zakon Upravni odbor je raspisao natječaj i isti, bez obzira na to što je u međuvremenu usvojen novi zakon, bio u obvezi i dovršiti. Postupanje, međutim, po zakonu ne znači i suprotstavljanje reformiranju RTVFBiH i Javnog RTV sustava BiH. Te reforme je ovaj upravni odbor snažno podupirao svih prethodnih godina, često i u situacijama kada je, poradi guranja u prvi plan parcijalnih interesa, zbog njih trpjeti morala i sama RTVFBiH. Upravni odbor RTVFBiH i ovom prigodom apelira na institucije vlasti u FBiH da, što je moguće prije, dovrše proceduru izbora novog Upravnog odbora i time stvore pretpostavke za konstituiranje korporacije kao bitne karike u procesu dovršenja reforme Javnog RTV sustava BiH, ali i kao pretpostavke stabilizacije RTVFBiH", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: