BiH
0

Džeko: Projekt istraživanja Bosanske doline piramida trebaju podržati svi nivoi vlasti

FENA
Projekt istraživanja Bosanske doline piramida je istinski vrijedan projekt koji trebaju podržati svi nivoi vlasti u BiH u svakom smislu, kazao je za Agenciju Fena predsjednik Turističke zajednice FBiH Šemsudin Džeko. On je danas zajedno s predstavnicima kantonalnih i županijskih turističkih zajednica iz BiH obišao ovaj arheološki lokalitet.

Predstavnici turističkih zajednica iz BiH obišli su plato i podnožje zapadne strane piramide Mjeseca te komplekse podzemnih tunela KTK i Ravne te se uvjerili u atraktivnost i vrijednost Bosanske doline piramida za razvoj cjelokupnog bosanskohercegovačkog turizma.

"Sve ovo što smo danas vidjeli se može i treba eksploatirati kao vrijedna turistička atrakcija, a činjenica da je samo u maju Bosansku dolinu piramida posjetilo 40.000 ljudi potvrđuje potencijale ovog lokaliteta. Nijedan grad u BiH nema zabilježen toliki broj posjeta u jednom mjesecu. Turisti iz svih krajeva svijeta su prepoznali da je ovo vrijedno i od značaja ne samo za BiH već i za region, Evropu pa i cijeli svijet", izjavio je za Fenu Džeko.

Predsjednik Turističke zajednice FBiH pohvalio je profesionalizam i predanost Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" u nastojanju da BiH plasira u red najatraktivnijih turističkih mjesta u svijetu.