|

Džeko postaje ambasador UNICEF-a

Džeko postaje ambasador UNICEF-a
0
S
Piše: A. Panjeta
16.11.2009. u 12:00
35
komentara
0

dijeljenja
Džeko postaje ambasador UNICEF-a Edin Džeko
U sklopu obilježavanja 20. godišnjice Konvencije o pravima djeteta, nogometni reprezentativac BiH Edin Džeko večeras će biti zvanično proglašen prvim ambasadorom UNICEF-a za BiH.
Zvanična objava će se obaviti u hotelu "Terme" na Ilidži. Edin Džeko je prvi ambasador UNICEF-a iz BiH otkako je ta organizacija za pomoć djeci registrirana i na nivou BiH.

Imenovanjem za Ambasadora UNICEF-a, Džeko će se pridružiti impozantnoj listi slavnih koji predstavljaju ovu organizaciju u svijetu i pružaju joj podršku, među kojima su i David Beckham, Slaven Bilić, Luis Figo i Claudia Schiffer, te nogometni klub Barcelona koji podržava UNICEF i uz promoviranje na dresovima daje i financijsku potporu.

Za ambasadore UNICEF-a biraju se ljudi bez mrlje u karijeri. Kako su nam kazali iz UNICEF-a BiH, Džeko će, kao i svi drugi ambasadori, svojim pojavljivanjima pomoći promociju određenih UNICEF-ovih događaja u BiH, pojaviće se u spotovima i promotivnim kampanjama, a moguće je da će ga kontaktirati UNICEF u Njemačkoj kako bi učestvovao i u kampanjama u toj zemlji, budući da tamo živi.

Imenovanjem Džeke ambasadorom otpočeće sedmica u kojoj UNICEF nizom aktivnosti obilježava 20. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta, a završiće u petak centralnim događajem - prezentacijom Zida dječijih želja i zahtjeva na ulazu u Zgradu Parlamenta u Sarajevu i u Dječijem pozorištu u Banjaluci.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...